Τελευταία Νέα
Διεθνή

(Live) Η πολυαναμενόμενη απάντηση του Joe Biden μετά το διάγγελμα Putin για επιστράτευση και τις απειλές για απάντηση με πυρηνικά όπλα

(Live) Η πολυαναμενόμενη απάντηση του Joe Biden μετά το διάγγελμα Putin για επιστράτευση και τις απειλές για απάντηση με πυρηνικά όπλα
Οι δηλώσεις του Biden στον ΟΗΕ έρχονται την ίδια μέρα με τη σημαντική νέα δήλωση του  Putin - που θεωρείται ευρέως ως μια νέα στρατηγική χρήσης της πληρέστερης ισχύος των αμβλειών δυνάμεων του ρωσικού στρατού εν μέσω της ουκρανικής αντεπίθεσης στα ανατολικά

Ο πρόεδρος Biden πρόκειται να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την Τετάρτη 21/9 στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. 
Η κρίσιμη τοποθέτηση θα γίνει λίγες ώρες αφότου ο Ρώσος Πρόεδρος Putin στη 
δική του σημαντική ομιλία για τη σύγκρουση στην Ουκρανία ανακοίνωσε μια «μερική Επιστράτευση» των εθνικών δυνάμεων - ή μάλλον των εφεδρικών μονάδων, όπως διευκρινίζει τώρα το Κρεμλίνο . 
Αποκαλώντας τις κινήσεις « ως επείγοντα, απαραίτητα βήματα για την υπεράσπιση της κυριαρχίας, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσίας», ο Putin είπε ότι η Ρωσία 
πολεμά με όλη τη δύναμη του ΝΑΤΟ . 
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, είπε, επιδιώκουν να «καταστρέψουν» τη Ρωσία.
Ο  Putin κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι χρησιμοποιεί «πυρηνικό εκβιασμό» κατά της Ρωσίας, σημειώνοντας ότι «αν απειληθεί η εδαφική της ακεραιότητα, η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει σίγουρα όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της» για να υπερασπιστεί το ρωσικό έδαφος.
 
«Δεν πρόκειται για μπλόφα», είχε τονίσει.
 
Αμερικανοί αξιωματούχοι έσπευσαν να καταδικάσουν 
, όπως είπαν , μια σοβαρή «κλιμάκωση» του «επιθετικού πολέμου» κατά της Ουκρανίας. 
Η ομιλία του  Putin περιλάμβανε επιπλέον εντολή για νέα κινητοποίηση 300.000 «εφέδρων». 
Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια αρχική δήλωση λέγοντας 
ότι παίρνει τα λόγια του Putin για τα πυρηνικά όπλα "σοβαρά" - αλλά ότι εξακολουθεί να μην βλέπει την ανάγκη να αυξήσει την πυρηνική ετοιμότητα της Αμερικής και τους στρατηγικούς αποτρεπτικούς μηχανισμούς.
Η ομιλία του Προέδρου Biden στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών έχει προγραμματιστεί για τις 10:35 π.μ. (ανατολικά).

Παρακολουθήστε Ζωντανά:

Οι δηλώσεις του Biden στον ΟΗΕ έρχονται την ίδια μέρα με τη σημαντική νέα δήλωση του  Putin - που θεωρείται ευρέως ως μια νέα στρατηγική χρήσης της πληρέστερης ισχύος των αμβλειών δυνάμεων του ρωσικού στρατού εν μέσω της ουκρανικής αντεπίθεσης στα ανατολικά .
Αναμένεται επίσης να ανακοινώσει 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα ταμείο που στοχεύει στον μετριασμό της παγκόσμιας επισιτιστικής ανασφάλειας, εν μέρει λόγω της επτάμηνης σύγκρουσης στην Ουκρανία. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης