Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μητσοτάκης σε Colonna: Η Τουρκία υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή

Μητσοτάκης σε Colonna: Η Τουρκία υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τη Γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών για τις επαναλαμβανόμενες και κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις και απειλές κατά της Ελλάδας

Για τις επαναλαμβανόμενες και κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις και απειλές κατά της Ελλάδας, ενημέρωσε τη Γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών Katherine Colonna, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε την επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη και είχε την ευκαιρία να ενημερώσει κατ' ιδίαν για τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των υπουργών τους, οι οποίες φτάνουν μέχρι και στην αμφισβήτητη της ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να επαναλάβει τη θέση του συντονισμένη προσπάθεια της Ευρώπης απέναντι στην ενεργειακή κρίση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανταλλάγησαν απόψεις για διεθνή, περιφερειακά και ευρωπαϊκά ζητήματα, με αιχμή την ενεργειακή κρίση.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε στην κυρία Κολονά τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και επανέλαβε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί αυτή η μεγάλη πρόκληση με συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις σημαντικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και την απεξάρτηση από τις ρωσικές πηγές ενέργειας, ως στρατηγικός ενεργειακός κόμβος.
Συζητήθηκαν, επίσης, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τη Γαλλίδα ΥΠΕΞ για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας και τις απειλές από επίσημα χείλη έναντι της ελληνικής κυριαρχίας, τονίζοντας ότι η γειτονική χώρα προκαλεί ένταση, υπονομεύοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και επανέλαβε την ανάγκη διαλόγου βάσει των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, και της καλής γειτονίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, ο Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Λεωνίδας Ροκανάς, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης