Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία: Θορυβημένη από τη μεγάλη διαδήλωση στην Πράγα η κυβέρνηση λαμβάνει έκτακτα ενεργειακά μέτρα

Τσεχία: Θορυβημένη από τη μεγάλη διαδήλωση στην Πράγα η κυβέρνηση λαμβάνει έκτακτα ενεργειακά μέτρα
Συγκροτείται κρατικός φορέας για την παροχή ενέργειας
Σχετικά Άρθρα

Στον απόηχο της τεράστιας διαδήλωσης στην Πράγα το Σάββατο (3/9) για το κόστος διαβίωσης, η κυβέρνηση της Τσεχίας θα ανακοινώσει τα σχέδια της την επόμενη εβδομάδα για μία κρατική ενεργειακή εταιρία που θα παρέχει ενέργεια για σχολεία, νοσοκομεία, και άλλους δημόσιους οργανισμούς τον επικείμενο χειμώνα.
Στις σχετικές ανακοινώσεις προέβη ο υπουργός Βιομηχανίας Josef Sikela, ο οποίος παραδέχθηκε πως οι τιμές αυξάνονται.
Ο ίδιος, δεν ανέφερε κάτι σχετικά με το χρόνο που θα απαιτηθεί για τη συγκρότηση του δημόσιου φορέα, αλλά αυτός θα είναι έτοιμος για να παράγει ενέργεια για τους δημόσιους οργανισμούς από το νέο χρόνο.
«Θα ενεργοποιήσω έναν οργανισμό πολύ γρήγορα και η πρώτη αποστολή του θα είναι η αγορά ενέργειας για το δημόσιο τομέα», δήλωσε ο Sikela στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συζήτησης.

Η διαδήλωση στην Πράγα

Περίπου 70.000 διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν το Σάββατο (3/9/2022) στην Πράγα κατά της κυβέρνησης της Τσεχίας, καλώντας τον κυβερνητικό συνασπισμό να κάνει περισσότερα για να ελέγξει τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας, ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.
Οι διοργανωτές της διαδήλωσης, που ήταν ακροδεξιές και άλλες πολιτικές ομάδες, καθώς και το Κομμουνιστικό Κόμμα, δήλωσαν ότι η κεντροευρωπαϊκή χώρα θα πρέπει να είναι ουδέτερη στρατιωτικά και να εξασφαλίσει απευθείας συμβόλαια με τους προμηθευτές φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης