Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ+: Μπορεί να προσαρμοστεί στις προκλήσεις μειώνοντας την παραγωγή πετρελαίου

ΟΠΕΚ+:  Μπορεί να προσαρμοστεί στις προκλήσεις μειώνοντας την παραγωγή πετρελαίου
Μόνο η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πιστεύεται ότι διαθέτουν πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και τη δυνατότητα να αυξήσουν την παραγωγή τους με ουσιαστικό τρόπο.
Σχετικά Άρθρα
Ο ΟΠΕΚ+ διαθέτει τα μέσα και την ευελιξία να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που ανακύπτουν, μειώνοντας, μεταξύ άλλων, την παραγωγή πετρελαίου.
Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα 22/8 ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι θα χρειαστεί μία νέα συμφωνία μεταξύ των εταίρων του ΟΠΕΚ+ μετά το 2022.
«Σύντομα θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε για μια νέα συμφωνία πέραν του 2022», δήλωσε.
Οι τιμές του αργού τύπου Brent μείωσαν τις απώλειες απότομα με την είδηση και διαπραγματεύονταν με πτώση 55 σεντς στα 96,17 δολάρια στις 19:37 ώρα Ελλάδας, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει στα 92,36 δολάρια.
Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και οι σύμμαχοι με επικεφαλής τη Ρωσία, η ομάδα που είναι γνωστή ως ΟΠΕΚ+, συμφώνησαν να αυξήσουν την παραγωγή κατά 648.000 βαρέλια ημερησίως κάθε Ιούλιο και Αύγουστο, και να χαλαρώσουν τις περικοπές που αποφασίστηκαν τον Μάιο του 2020, εν μέσω διεθνών lockdowns λόγω κορωνοϊού.
Νωρίτερα τον Αύγουστο η ομάδα είχε συμφωνήσει να αυξήσει τις ποσοστώσεις παραγωγής κατά άλλα 100.000 βαρέλια ημερησίως τον Σεπτέμβριο, καθώς αντιμετώπισε πιέσεις από τους μεγάλους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι επιθυμούν μεγαλύτερη παραγωγή ώστε να πέσουν οι τιμές.
Μόνο η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πιστεύεται ότι διαθέτουν πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και τη δυνατότητα να αυξήσουν την παραγωγή τους με ουσιαστικό τρόπο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης