Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σοκ με το ηχητικό ντοκουμέντο που «καίει» την Liz Truss - «Οι Βρετανοί είναι τεμπέληδες»

Βρετανία: Σοκ με το ηχητικό ντοκουμέντο που «καίει» την Liz Truss - «Οι Βρετανοί είναι τεμπέληδες»
Το Λονδίνο είχε το 2020 το υψηλότερο επίπεδο παραγωγικότητας από κάθε άλλη περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, με παραγωγή ανά ώρα πάνω από 50% υψηλότερη από τη μέση τιμή.
Σχετικά Άρθρα
Η Liz Truss μπορεί να φαντάζει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να είναι εκείνη που θα ορκιστεί πρωθυπουργός, ωστόσο δεν αποκλείεται να μπει σε περιπέτειες που θα μπορούσαν ακόμα και να της ανακόψουν το δρόμο για την Downing Street.
Και αυτό διότι σε ηχητικό ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα ο Guardian, η Liz Truss ακούγεται να μιλάει απαξιωτικά για τους Βρετανούς και να λέει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν «περισσότερη σκληρή δουλειά». Η καταγραφή έχει γίνει την περίοδο που η Truss ήταν το Νο2 του υπουργείου Οικονομικών.
Η Truss, η οποία προηγείται με 22 μονάδες διαφορά του Rishi Sunak, στο ηχητικό ντοκουμέντο άφηνε να εννοηθεί ότι δεν φαινόταν να υπάρχει μεγάλη επιθυμία να αλλάξει η εργασιακή κουλτούρα, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνει πιο ευημερούμενο, ενώ δεν είχε διστάσει να επιτεθεί κατά των Βρετανών εργαζομένων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «χρειάζονται περισσότερο σπρώξιμο», αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι δεν έχουν την «ικανότητα» των ξένων ανταγωνιστών.

Τι λέει στο video

«Οι Βρετανοί εργαζόμενοι παράγουν λιγότερα ανά ώρα από ό,τι … και αυτό είναι ένας συνδυασμός δεξιοτήτων και εφαρμογών».
Και συνεχίζει: «Αν κοιτάξετε την παραγωγικότητα, είναι πολύ, πολύ διαφορετική στο Λονδίνο από την υπόλοιπη χώρα. Αλλά βασικά… αυτό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες.
Ουσιαστικά είναι εν μέρει θέμα νοοτροπίας και συμπεριφοράς, νομίζω. Είναι η εργασιακή κουλτούρα, βασικά. Αν πάτε στην Κίνα είναι αρκετά διαφορετικά, μπορώ να σας διαβεβαιώσω», ακούγεται να λέει η υποψήφια για την πρωθυπουργία.
«Υπάρχει ένα θεμελιώδες ζήτημα της βρετανικής εργασιακής κουλτούρας. Ουσιαστικά, αν πρόκειται να γίνουμε μια πλουσιότερη και πιο ευημερούσα χώρα, αυτό πρέπει να αλλάξει. Αλλά δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι τόσο πρόθυμοι να το αλλάξουν αυτό», επεσήμανε ακόμη.
«Στη Βρετανία υπάρχει ένα μικρό θέμα σχετικά με την επιθυμία για εύκολες απαντήσεις. Αυτός είναι ο προβληματισμός μου σχετικά με τις εκλογές και ό,τι προηγήθηκε και το δημοψήφισμα – λέμε ότι όλη η Ευρώπη είναι αυτή που προκαλεί αυτά τα τεράστια προβλήματα… όλοι αυτοί οι μετανάστες προκαλούν αυτά τα προβλήματα. Αλλά στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να συμβεί είναι περισσότερο… περισσότερο σπρώξιμο. Δεν είναι ένα δημοφιλές μήνυμα», κατέληξε.


Τι ισχύει στο Λονδίνο από άποψη παραγωγικότητας

Το Λονδίνο είχε το 2020 το υψηλότερο επίπεδο παραγωγικότητας από κάθε άλλη περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, με παραγωγή ανά ώρα πάνω από 50% υψηλότερη από τη μέση τιμή, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών.
Ωστόσο, αυτό πιστεύεται ευρέως ότι είναι αποτέλεσμα της εγκατάστασης μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών στην πρωτεύουσα, της υψηλότερης ενασχόλησης με την έρευνα και την ανάπτυξη, του μεγέθους των επιχειρήσεων και του επιπέδου των εξαγωγών, αλλά και της υποδομής μεταφορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης