Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές ξεπερνώντας τις 880 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές ξεπερνώντας τις 880 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με τις αγορές της Ευρώπης να συνεχίζουν ανοδικά, έστω και ήπια σήμερα, το ελληνικό χρηματιστήριο, σύμφωνα με τους αναλυτές, αναμένεται να ακολουθήσει. Ο τζίρος αναμένεται και πάλι χαμηλός και για μερικές ακόμα συνεδριάσεις πιθανότατα δε θα έχουμε κάποια συγκλονιστική μεταβολή. Το άνοιγμα είναι ήπια ανοδικό στις 880 μονάδες. Δεν υπάρχουν μετοχές που να ξεχωρίζουν, αφού οι όγκοι είναι περιορισμένοι.

Η ΔΕΗ με τη Eurobank, δείχνουν καλύτερη διάθεση αν και υπάρχει απόσταση αγοραστή-πωλητή. Με καλούτσικο όγκο ξεκίνησε η Alpha Bank και κοιτάζει προς τα 0,95 ευρώ. Από την άλλη με ελάχιστο όγκο υποχωρούν Ελλάκτωρ και ΕΥΔΑΠ, αλλά οι πωλητές βγαίνουν υψηλότερα.

ΤΙΤΑΝ: Στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, από 8 Αυγούστου και μέχρι 12 του ίδιου μήνα αγόρασε 42,2 χιλ. ίδιες μετοχές από Χ.Α. και Euronext με μέση τιμή 12,1668 ευρώ ανά μετοχή. Συνολικά κατέχει 2,7 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 3,45% του συνόλου των μετοχών. Με μικρό όγκο στο +1,97% και στα 12,42 ευρώ αλλά ο πρώτος πωλητής βγαίνει χαμηλότερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή εικόνα και σήμερα από τις περισσότερες συστημικές. Μικρά κέρδη για όλες, αλλά δεν είναι μικρή η κίνηση που έχουν κάνει το προηγούμενο διάστημα. Η Alpha Bank έχει άνοδο λίγο μικρότερη από 1% με καλό όγκο και καλή είναι και η εικόνα της Εθνικής. Με άνοδο και η Eurobank, ενώ μεταβλητότητα έχει η Πειραιώς και υποχωρεί λίγο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με βελτιωμένη συμπεριφορά στις τελευταίες συνεδριάσεις κοιτάζει ξανά τα 16 ευρώ.

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ (απάντηση): Στις2 Σεπτεμβρίου η γενική συνέλευση με θέμα τη διανομή κερδών, αλλά περιμένουμε λεπτομέρειες. Θα ακολουθήσει η διοίκηση την ίδια τακτική ή θα επικρατήσει η λογική και το μέρισμα θα δοθεί σε όσους έχουν μετοχές τη μέρα της αποκοπής. Η πρόταση πάντως του Δ.Σ. δείχνει πως μάλλον θα δοθεί σωστά. Το μέρισμα είναι 0,0824 ευρώ ανά μετοχή καθαρό. 

ΟΤΕ: Από 5/8 μέχρι 11/8 αγόρασε 102.778 ίδιες μετοχές με μέση τιμή 16,9121 ευρώ ανά μετοχή. Κατέχει 5,972 εκατ. μετοχές ή το 1,35% του συνόλου.

JUMBO: Δεν κάνει κάτι το ξεχωριστό η μετοχή στο ταμπλό εδώ και βδομάδες θα λέγαμε, αλλά παρά τα όσα έχει πει η διοίκηση επιδεικνύει μία σταθερότητα πάνω από τα 15 ευρώ και μάλιστα εξαιρετική. Μάλλον θα φανεί με τα αποτελέσματα του 2022 πως η αποτίμηση των 2 δισ. ευρώ είναι χαμηλή.

CPI: Στελέχη της διοίκησης θα λάβουν 196.800 μετοχές με τη μορφή stock option. Οι μετοχές θα μπουν προς διαπραγμάτευση στις 18 Αυγούστου. Τυπώνεται περίπου το 2% του συνόλου των μετοχών.

ΑΤΤΙΚΗΣ: Στο +9,76% η μετοχή της τράπεζας, για την οποία έχει χαθεί το μέτρημα στις αυξήσεις.

ΕΚΤΕΡ: Με λίγα κομμάτια στο +3,85% και στα 1,35 ευρώ. Στα υψηλά της βέβαια η μετοχή και προφανώς η κίνηση έχει να κάνει με τα έργα που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα, τα οποία υπενθυμίσαμε πριν λίγες μέρες αναλυτικά σε θέμα που είχαμε.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Στις 18/8 θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης