Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάχη γοήτρου μεταξύ JP Morgan και Morgan Stanley – Θα έχει διάρκεια το ράλι ανόδου στη Wall Street ή είναι μπλόφα;

Μάχη γοήτρου μεταξύ JP Morgan και Morgan Stanley – Θα έχει διάρκεια το ράλι ανόδου στη Wall Street ή είναι μπλόφα;

Το «σχίσμα» αντανακλά την εξαιρετικά αβέβαιη προοπτική για το χρηματιστήριο των ΗΠΑ ενόψει των ισχυρών διασταυρούμενων ρευμάτων

Οι κορυφαίοι στρατηγικοί αναλυτές της Wall Street είναι διχασμένοι…

Και οι εκτιμήσεις τους στην παρούσα είναι μια μάχη γοήτρου για το ποιος θα απαντήσει πιο σωστά στο μεγάλο ερώτημα: μπορεί το αμερικανικό χρηματιστήριο να επεκτείνει το μεγαλύτερο σερί κερδών ή τελικά πρόκειται για ένα ακόμη ψευδές σήμα ανάκαμψης;
Οι αναλυτές της Morgan Stanley ανέφεραν ότι το απότομο ράλι από τα χαμηλά του Ιουνίου είναι απλώς μια παύση στην bear market, προβλέποντας ότι οι τιμές των μετοχών θα υποχωρήσουν το δεύτερο εξάμηνο του έτους καθώς τα κέρδη εξασθενούν, τα επιτόκια συνεχίζουν να αυξάνονται και η οικονομία επιβραδύνεται.
Ωστόσο, οι ανταγωνιστές τους στην JPMorgan δήλωσαν ότι το ράλι - το οποίο ώθησε τον Nasdaq να σημειώσει κέρδη πάνω από 20%, θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους.
Το «σχίσμα» αντανακλά την εξαιρετικά αβέβαιη προοπτική για το χρηματιστήριο των ΗΠΑ ενόψει των ισχυρών διασταυρούμενων ρευμάτων.
Από τη μία πλευρά, ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια υποχώρησης από την κορύφωσή του και οι επιχειρήσεις επεκτείνουν τις μισθοδοσίες με έντονο ρυθμό.
Και τα δύο ευνοούν τις μετοχές.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, οι αξιωματούχοι της Fed έχουν δώσει σήμα ότι θα συνεχίσουν να αυξάνουν επιθετικά τα επιτόκια μέχρι να σταματήσουν οι αυξήσεις των τιμών καταναλωτή, κάτι που κινδυνεύει να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση.

JP Morgan: Θα συνεχιστεί το ράλι

«Είναι υπερβολικό το ριμπάουντ και πρέπει κάποιος να επιστρέψει σε μετοχές αξίας;
Όχι ακόμα, κατά την άποψή μας», έγραψαν οι αναλυτές της JPMorgan με επικεφαλής τον Mislav Matejka.
Οι αναλυτές της JPMorgan παρέμειναν μεταξύ των λίγων κορυφαίων ανοδικών φωνών στις αμερικανικές μετοχές φέτος, παρόλο που οι δείκτες σημείωσαν τη χειρότερη πτώση τους στο πρώτο εξάμηνο από το 1970.
Είπαν ότι η χρηματιστηριακή αγορά ενδέχεται να ανέβει το δεύτερο εξάμηνο του έτους, λόγω των επιτοκίων.
Οποιαδήποτε μετατόπιση σε μετοχές αξίας πιθανότατα θα περιμένει μέχρι τα σημάδια ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο κάτω μέρος, σύμφωνα με την JPMorgan, κάτι που αναμένει το τέταρτο τρίμηνο.
Αυτή η αισιοδοξία έχει επικρατήσει μεταξύ των επενδυτών από τα μέσα Ιουνίου, αφού τα εταιρικά κέρδη ήταν πολύ καλύτερα από ό,τι αναμενόταν και τα στοιχεία έδειξαν μια ελαφρά μείωση του πληθωρισμού.

Morgan Stanley: Η bear market παραμένει ημιτελής

Ωστόσο, ο στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley, Michael J. Wilson, ένας από τους πιο γνωστούς για την επιφυλακτική του στάση στις αμερικανικές μετοχές, λέει ότι η ανάκαμψη είναι πλέον υπερβολική, αναφέροντας τους κινδύνους που ενέχει η οικονομία, η αυστηρότερη νομισματική πολιτική και οι προοπτικές για τα εταιρικά κέρδη.
«Η ρύθμιση των μακροοικονομικών, της πολιτικής και των κερδών είναι πολύ λιγότερο ευνοϊκή για τις μετοχές σήμερα», έγραψε, προσθέτοντας ότι τα απογοητευτικά κέρδη τους επόμενους μήνες θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν το επόμενο σκέλος χαμηλότερα στις μετοχές.
«Η σχέση κινδύνου/ανταμοιβής δεν είναι ελκυστική και αυτή η bear market παραμένει ημιτελής».
Οι μετοχές αντιμετωπίζουν επίσης ένα άλλο εμπόδιο από την επιβράδυνση των εταιρικών επαναγορών μετά από μια περίοδο έντονων επαναγορών μέχρι στιγμής φέτος.
Αν και οι αποφάσεις επαναγοράς αυξήθηκαν κατά 18% στα 856 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, οι πραγματικές δαπάνες για επαναγορές μετοχών μειώθηκαν κατά 21% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το πρώτο, έγραψαν οι αναλυτές της Goldman Sachs στις 12 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης