Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σενάρια για αλλαγή ρότας από το τουρκικό Abdulhamid Han - Πληροφορίες ότι θα μπει στην κυπριακή ΑΟΖ

Σενάρια για αλλαγή ρότας από το τουρκικό Abdulhamid Han - Πληροφορίες ότι θα μπει στην κυπριακή ΑΟΖ
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κύπρο, το δεύτερο ταξίδι του Abdulhamid Han θα είναι... εντός της κυπριακής ΑΟΖ
Σχετικά Άρθρα

Σε ετοιμότητα παραμένουν Ελλάδα και Κύπρος, καθώς παρά το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, ανακοίνωσε ότι το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο, Abdulhamid Han, θα κινηθεί εντός των τουρκικών συνόρων. Τις τελευταίες ώρες, διακινείται ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο το Abdulhamid Han θα αλλάξει… ρότα και το δεύτερο ταξίδι του θα είναι εντός κυπριακής ΑΟΖ.
«Το δεύτερο ταξίδι του νέου τουρκικού γεωτρύπανου, Abdulhamid Han, θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυπριακή ΑΟΖ και συγκεκριμένα στα σύνορα των θαλασσοτεμαχίων 6 και 7 στο βόρειο τμήμα τους» αναφέρεται σε δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος». Επίσης, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η Άγκυρα έχει δεδομένα που επιβεβαιώνει την ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε αυτή την περιοχή και ότι το σχέδιο Erdogan «είναι από τη μια να επεκταθεί υλοποιώντας το… όραμα της "Γαλάζιας Πατρίδας" και παράλληλα να έχουν αποτέλεσμα οι γεωτρήσεις».

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο»

Από την πλευρά του, πάντως, ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι «τίποτα δεν είναι δεδομένο».
Ειδικότερα, μιλώντας στον Σκάι, εξήγησε ότι η απόφαση της Τουρκίας να κινηθεί το γεωτρύπανο εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας, δείχνει ότι για την ώρα η Άγκυρα έχει «διαβάσει» σωστά τα μηνύματα.
«Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα έχουν τελειώσει. Το αντίθετο, τίποτα δεν είναι δεδομένο και μην εκπλαγεί κάνεις εάν η Τουρκία πιεστεί και αλλάξει ρότα το γεωτρύπανο μετά από τρεις τέσσερις ημέρες», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Χατζηβασιλείου εξήγησε ότι το 2022, δεν είναι όπως το 2020 ούτε για την Ελλάδα, ούτε και για την Τουρκία. Όπως είπε ο αναθεωρητισμός έχει δοκιμαστεί και η Δύση καταλαβαίνει επιτέλους χειροπιαστά, τι σημαίνει στην πράξη. «Το έχει καταδείξει δυστυχώς η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», σημείωσε.
Πρόσθεσε ακόμη, ότι πλέον η Δύση δεν έχει την ίδια ανοχή απέναντι σε ηγέτες όπως ο Vladimir Putin και ο Tayyip Erdogan, που παραβιάζει τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία.
Παράλληλα δεν είναι ίδια και η Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηβασιλείου, η χώρα μας έχει διεθνοποιήσει με μεγάλη επιτυχία την τουρκική παραβατικότητα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης