Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

«Αστειότητες» θεωρεί η ασφαλιστική αγορά τα 72 εκ. ευρώ που διεκδικούν Μορέας και Αττική Οδός για τις ζημιές της κακοκαιρίας

«Αστειότητες» θεωρεί η ασφαλιστική αγορά τα 72 εκ. ευρώ που διεκδικούν Μορέας και Αττική Οδός για τις ζημιές της κακοκαιρίας
Το ποσό των 72 εκατ. ευρώ διεκδικούν οι δύο εταιρείες διαχείρισης των αυτοκινητοδρόμων ως αποζημιώσεις από την Εθνική Ασφαλιστική, την Ergo και τη HDI
Σχετικά Άρθρα

Ως «αστειότητες» θεωρεί η ασφαλιστική αγορά την διεκδίκηση αποζημιώσεων από μέρους της Αττικής Οδού και της Μορέας, οι οποίες με αγωγή που κατέθεσαν εντός του καλοκαιριού ζητούν από τρεις ασφαλιστικές εταιρίες που είναι ασφαλισμένες (Εθνική Ασφαλιστική, Ergo, HDI) το ποσό το ποσό των 72 εκ. ευρώ ως αποζημιώσεις.
Στελέχη των εταιριών αυτών θεωρούν ότι πρόκειται για μετακύλυση της ζημίας που υπέστησαν οι εταιρίες από την απόφαση του Δημοσίου να επιβάλει περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις του πληθυσμού.
Όσον αφορά τις αποζημιώσεις των αυτοκινήτων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό λόγω των σφοδρών καιρικών συνθηκών τον περασμένο Ιανουάριο ανέρχονται στα 7 εκατ. ευρώ (περί τα 3.500 οχήματα) και βρίσκεται σε διαδικασία η καταβολή των (2.000 ευρώ ανά όχημα).
Το ποσό αυτό θα διεκδικήσει η Αττική Οδός από τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Μάλιστα οι εταιρείες απευθύνθηκαν πρώτα στο Δημόσιο για αποζημίωση, το οποίο, με τη σειρά του, αρνήθηκε οποιαδήποτε καταβολή και τις παρέπεμψε στις ασφαλιστικές.
Σύμφωνα με την ασφαλιστική αγορά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο δεν προβλέπει αποζημίωση διακοπής εργασιών με βάση το ελληνικό δίκαιο, παρά μόνο στην περίπτωση «μετρήσιμης» υλικής ζημιάς, κάτι που δεν υφίσταται στην υπόθεση των δυο αυτών επιχειρήσεων, οι οποίες, όπως προσθέτουν οι ίδιοι παράγοντες, δεν σταμάτησαν ποτέ τη λειτουργία τους.
Στην Εθνική Ασφαλιστική είναι 100% ασφαλισμένη για τον κίνδυνο αστικής ευθύνης έναντι τρίτων η Αττική Οδός, για ασφαλιζόμενα κεφάλαια ύψους 50 εκατ. ευρώ.
Με την σειρά της η Εθνική Ασφαλιστική έχει αντασφαλίσει το κίνδυνο κατά 100% σε κορυφαίες αντασφαλιστικές εταιρείες.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο