Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Δυναμική η στελέχωση της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και προβληματισμός για την καθυστέρηση του business plan

Δυναμική η στελέχωση της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και προβληματισμός για την καθυστέρηση του business plan
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, τα όποια προβλήματα εστιάζονται στην απουσία ξεκάθαρης γραμμής στην εταιρία

Δυναμική πορεία επιχειρεί να χαράξει το CVC, νέος ιδιοκτήτης της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς ενδυναμώνει τις διευθύνσεις με νέες μεταγραφές, ενώ έντονος είναι ο προβληματισμός της απουσίας business plan και χάραξης γραμμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, τα όποια προβλήματα εστιάζονται στην απουσία ξεκάθαρης γραμμής στην εταιρία, ενώ πολλοί θεωρούν ότι έχει καθυστερήσει το επιχειρηματικό πλάνο, τραβώντας έτσι το χρόνο των έξι ετών αναμονής, υπομονής και συντηρητικής δραστηριότητας προς τα πίσω.
Οι αλλαγές στο επίπεδο διοίκησης της εταιρίας γίνονται με σεβασμό στο παρελθόν, καθώς η εταιρεία έχει μεγάλο όγκο και μεγάλη ιστορία, κάτι που αναγνωρίζουν οι νέοι ιδιοκτήτες, που πρόσφατα προχώρησαν σε νέο μοντέλο λειτουργίας με διαχωρισμό των κλάδων ζωής και γενικών ασφαλίσεων. Στο επίπεδο λειτουργίας τη Γενική Διεύθυνση Κλάδων Ζωής ανέλαβε ο κ. Η. Δασκαλόπουλος, και μέσα σε αυτόν εντάσσονται οι διευθλυνσεις Ανάληψης Ζωής & Υγείας, Αποζημιώσεων Ζωής & Υγείας, Ομαδικών Ασφαλίσεων Ζωής και η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εργασιών & Ανάλυσης.
Επίσης, δημιουργήθηκε η Γενική Διεύθυνση Γενικών Κλάδων με επικεφαλής τον κ. Τ. Αναστασίου, στην οποία ενταθήκαν οι διευθύνσεις Ασφάλισης Αυτοκινήτου, Αναλήψεων Πυρός & Λοιπών Γεν. Κλάδων, Ζημιών Πυρός & Λοιπών Γεν. Κλάδων, καθώς και ο Τομέας Προαιρετικών Αντασφαλιστικών Εκχωρήσεων.
Ο κ. Τ. Αναστασίου, ο οποίος παραμένει Chief Transformation Officer της Εταιρίας, με στρατηγικό στόχο την υλοποίηση του συνολικού μετασχηματισμού της Εταιρείας και την επακόλουθη αλλαγή όλων των Επιχειρηματικών και Στρατηγικών πλάνων για τα έτη 2022 -2026, διαθέτει πολύχρονη εμπειρία σε θέσεις ανώτερου στελέχους διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών και είχε ηγηθεί της επιχειρησιακής μονάδας Αναδυόμενων Αγορών της Royal & Sun Alliance. Είναι κάτοχος πτυχιακού τίτλου σπουδών στον Αναλογισμό από το London School of Economics, μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το INSEAD και μέλος του Ινστιτούτου Αναλογιστών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Στις νέες μεταγραφές εντάσσονται επίσης και του κ. Α. Χρηστίδη, ο οποίος ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση Πωλήσεων όπου μέσα εντάσσονται εντάσσονται οι διευθύνσεις Πωλήσεων Μεσιτών & Πρακτόρων (Brokers & Agents), Υποστήριξης Πωλήσεων, Marketing, Διαφήμισης και Εταιρικής Επικοινωνίας η υποδιεύθυνση Επιχειρηματικών Πελατών και η  Διεύθυνση Bancassurance, καθώς ο κ. Χρηστίδης, διαθέτει πολύχρονη εμπειρία σε θέσεις ανώτερου στελέχους εταιριών του χρηματοοικονομικού κλάδου.
Τα τελευταία 13 χρόνια εργάστηκε στην Marsh McLennan Companies, αρχικά ως Partner στην Mercer στο Λονδίνο και στη συνέχεια ως Partner στην Oliver Wyman στη Νέα Υόρκη, ενώ από τις αρχές του χρόνου έχει επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα. Είναι κάτοχος πτυχιακού τίτλου Οικονομικών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Finance & Business Economics από το Πανεπιστήμιο του Essex.
Επίσης ο κ. Μακρής, εντάχθηκε πριν από μερικές μέρες ως Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα Γενικών Ασφαλίσεων, με στόχο την συμβολή στην ευρύτερη ανάπτυξη των κλάδων Γενικών Ασφαλίσεων.
Τέλος, στο στελεχιακό της Εθνικής Ασφαλιστικής προστέθηκε ο Αχιλλέας Σωφρονίου ως υπεύθυνος Επενδύσεων (Chief Investment Officer).
Ο κ. Σωφρονίου έρχεται από το Λονδίνο, με 16 χρόνια υπηρεσίας στο χώρο των παγκόσμιων αγορών και εξειδίκευση στον ασφαλιστικό τομέα ενώ διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση χαρτοφυλακίων σε διαφορετικά ρυθμιστικά πλαίσια και δικαιοδοσίες (π.χ. Solvency II, FINMA, Bermuda).
Στελέχη της εταιρίας κάνουν λόγο για επαναχάραξη της στρατηγικής με κύρια στόχευση την υγιή – οργανική ανάπτυξη και την αύξηση της κερδοφορίας της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης