Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σε άνοδο τα κρυπτονομίσματα - Κύμα μικροεπενδυτών «φουσκώνει» τις αποτιμήσεις

Σε άνοδο τα κρυπτονομίσματα - Κύμα μικροεπενδυτών «φουσκώνει» τις αποτιμήσεις
Σε ανοδική πορεία ξανά τα κρυπτονομίσματα από τον Ιούλιο λόγω της μαζικής στροφής προς αυτά πλήθους μικροεπενδυτών
Σχετικά Άρθρα

Σε ανοδική πορεία βρίσκονται τα κρυπτονομίσματα από τον Ιούλιο, καθώς οι μικροεπενδυτές στρέφονται στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όσο υποχωρούν οι φόβοι για τον κίνδυνο ύφεσης στην αmερικανική οικονομία.
Η παγκόσμια κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων διαμορφώθηκε στα 1,10 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένη κατά 1,41% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, ενώ ο συνολικός όγκος της αγοράς τις τελευταίες 24 ώρες έφτασε τα 41,20 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας μείωση 8,43%.
Χτες 8/8, ήταν μια μέρα μεγάλης ανόδου για τα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να ενισχύεται περισσότερο από 4%, το Ether πάνω από 5% και τα SOL της Solana, DOT της Polkadot και το AVAX της Avalanche να κερδίζουν περισσότερο από 3%.
Σήμερα,  9/8, ωστόσο τα κρυπτονομίσματα έχασαν το μεγαλύτερο μέρος των χτεσινών κερδών τους. 
Ο δείκτης NYSE FactSet Global Blockchain Technologies Index έχει καταγράψει τον Ιούλιο τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη του από τον Φεβρουάριο του 2021.
Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων του υπήρξε η Marathon Digital που σημείωσε άλμα 153%, ενώ οι Riot Blockchain και Silvergate Capital Coinbase ανέβηκαν κατά 50%.
Ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto Index, ο οποίος παρακολουθεί την απόδοση των μεγαλύτερων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, ενισχύθηκε επίσης κατά 35%.
Ωστόσο, το Bitcoin εξακολουθεί να έχει απώλειες 49% από τις αρχές Ιανουαρίου.
Παρά την ανάκαμψη του Ιουλίου, οι εταιρείες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα παραμένουν μεταξύ αυτών που είχαν τη χειρότερη απόδοση κατά το 2022, καθώς οι επενδυτές εγκατέλειψαν επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία φοβούμενοι ότι η Fed θα οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.
Σύμφωνα με τον Ed Moya, ανώτερο αναλυτή αγοράς στην Oanda Corp, η άνοδος των κρυπτονομισμάτων ήταν μη αναμενόμενη και κατά τον ίδιο αποδίδεται στο ότι από τον περασμένο μήνα εισέρχονται μαζικά στα κρυπτονομίσματα μικροί traders και μικροεπενδυτές σε ένα φαινόμενο που «φουσκώνει» τις αποτιμήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης