Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Φοβάμαι ένα νέο 7ο κύμα που θα επιβαρύνει το ΕΣΥ - Θα έπρεπε να επανέλθουν οι μάσκες

Καπραβέλος: Φοβάμαι ένα νέο 7ο κύμα που θα επιβαρύνει το ΕΣΥ - Θα έπρεπε να επανέλθουν οι μάσκες
Στα ακραία χαλαρωτικά μέτρα οφείλεται η αύξηση των θανάτων,  ανέφερε ο Ν. Καπραβέλος
Σχετικά Άρθρα

«Ο φόβος μου είναι το φθινόπωρο που θα ανοίξουν τα σχολεία, οι κλειστοί χώροι, ο καιρός ευνοεί τον κορωνοϊό. Φοβάμαι ένα νέο 7ο κύμα που θα επιβαρύνει το ΕΣΥ και μπορεί να το οδηγήσει σε κατάρρευση. Δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο στο θετικό σενάριο, πρέπει να τονίζουμε και την άλλη όψη γιατί έχουμε «καεί». Η έξαρση θα ξεκινήσει από τη βόρεια Ελλάδα. Πρέπει να πειστεί και το Υπουργείο, αλλά και οι πολίτες ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία», ανέφερε ο διευθυντής Β' ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Ν. Καπραβέλος.
«Έχουμε ανάγκη να νιώσουμε πιο ελεύθεροι, ωστόσο η πανδημία δεν έχει τελειώσει, τα δεδομένα είναι αμείλικτα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΜEGA ο κ. Καπραβέλος, σημειώνοντας ότι «για την ασφάλειά μας, θα έπρεπε να επανέλθουν οι μάσκες, οι εμβολιασμοί, για να τιθασεύσουμε αυτόν τον ιό».

Αύξηση θανάτων λόγω ακραίων χαλαρωτικών μέτρων

Στα ακραία χαλαρωτικά μέτρα οφείλεται η αύξηση των θανάτων, όπως ανέφερε ο κ. Καπραβέλος, κάνοντας αναφορά στα στοιχεία που δημοσιοποίησε.
«Είδα ότι ο περσινός Ιούλιος έκλεισε με 400 νεκρούς, ενώ ο φετινός πάνω από 1.000 νεκρούς. Βάσει των στατιστικών του 2020, οι μηνιαίοι θάνατοι δεν ξεπερνούσαν τους 500. Εκτοξεύτηκαν στους 1.300 το 2021 και το 2022 ο μέσος όρος των θανάτων είναι πάνω από 1.300. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει για την Ελλάδα, αλλά ούτε και στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος απέδωσε την αύξηση των θανάτων στα ακραία χαλαρωτικά μέτρα, λέγοντας πως «το βλέπω παντού, δεν τηρεί κανείς τα βασικά μέτρα προστασίας, μάσκες δεν υπάρχουν πουθενά, οι άνθρωποι συνωστίζονται, βλέπουμε ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό ηλικιωμένων έχουν κάνει την τέταρτη δόση. Τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια, χάνεται η ανοσία μετά από κάποιον καιρό. Στο νοσοκομείο δεν έχουμε «τσουνάμι», είναι ακόμα διαχειρίσιμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης