Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – επική η αποτυχία Biden: Χειρότερη από το 2008 η κατάσταση στην οικονομία λένε 6 στους 10 Αμερικανούς

ΗΠΑ –  επική η αποτυχία Biden: Χειρότερη από το 2008 η κατάσταση στην οικονομία λένε 6 στους 10 Αμερικανούς
Μόλις το 37% δήλωσε ότι εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος Joe Biden χειρίζεται την οικονομική ανάκαμψη
Σχετικά Άρθρα

Περίπου το 58% των Αμερικανών πιστεύει ότι η οικονομία των ΗΠΑ χειροτερεύει, το υψηλότερο ποσοστό από το 2008, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ABC News/Ipsos, σύμφωνα με το Bloomberg σε δημοσίευμά του την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022, καθώς τους τελευταίους μήνες επιδεινώνονται οι οικονομικές προσδοκίες αλλά και συρρικνώνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική του Λευκού Οίκου υπό τον Biden, όπως ανέδειξαν τα στοιχεία δημοσκόπησης του YouGov.
Στην τελευταία δημοσκόπηση του Economist/YouGov, το ποσοστό των Αμερικανών που υποστηρίζουν ότι η εθνική οικονομία χειροτερεύει δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου από την περασμένη εβδομάδα: το 58% περιγράφει τώρα ότι η οικονομία χειροτερεύει.
Τις τελευταίες έξι εβδομάδες, η πλειονότητα των Αμερικανών επισημαίνει ότι η οικονομία «επιδεινώνεται», αντανακλώντας μια μεγαλύτερη τάση και όχι μία συγκυριακή αντίδραση.

Σε λάθος κατεύθυνση

Η πεποίθηση ότι η οικονομία επιδεινώνεται είναι υψηλότερη μεταξύ των Ρεπουμπλικανών (78%), με το 66% των Ανεξάρτητων και το 37% των Δημοκρατικών να συμφωνούν αυτή την εβδομάδα.
Τρεις μήνες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στο Κογκρέσο, μόνο το 37% δήλωσε ότι εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος Joe Biden χειρίζεται την οικονομική ανάκαμψη, ποσοστό που δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τον Ιούνιο.
Η κατήφεια έρχεται παρά τη σημαντική αύξηση της απασχόλησης και το χαμηλότατο ποσοστό ανεργίας, το οποίο αντισταθμίζεται από τον πληθωρισμό που τρέχει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.
Η αμερικανική οικονομία συρρικνώνεται εδώ και δύο τρίμηνα και έχει εισέλεθει σε φάσ τεχνικής ύφεσης.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2022-08-07_181230.png
Ενεργειακή κρίση

Λίγο περισσότεροι από ένας στους τρεις ερωτηθέντες, ή 34%, δήλωσαν ότι εγκρίνουν τους χειρισμούς του Biden σχετικά με τις τιμές της βενζίνης.
Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούνιο, καθώς οι τιμές των αντλιών μειώνονται.
Ενόψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, το 75% των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε ότι είναι ενθουσιώδες να ψηφίσει, έναντι του 68% των Δημοκρατικών και του 49% των ανεξάρτητων.

Αμβλώσεις

Σχεδόν οι μισοί δήλωσαν ότι θα ήταν πιο πιθανό να υποστηρίξουν έναν υποψήφιο που θα διατηρούσε νόμιμη την πρόσβαση στις αμβλώσεις.
Το ποσοστό υπέρ της αντίθετης στάσης ήταν 27%.
Η δημοσκόπηση για το ABC News/This Week with George Stephanopoulos διεξήχθη στις 5-6 Αυγούστου μεταξύ 665 ενηλίκων.
Είχε περιθώριο σφάλματος συν ή μείον 4,2 ποσοστιαίες μονάδες.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2022-08-07_181326.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης