Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τραπεζικό ράλι λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων – Τι σημειώνουν οι αναλυτές

tags :
Τραπεζικό ράλι λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων – Τι σημειώνουν οι αναλυτές
Η πορεία των μετοχών από το ξεκίνημα της συνεδρίασης είναι έντονα ανοδική με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 6,22%
Σχετικά Άρθρα

Εντυπωσιασμένοι είναι οι αναλυτές από τα αποτελέσματα που δημοσίευσαν Εθνική Τράπεζα και Eurobank, σημειώνοντας πως είναι ανώτερα των εκτιμήσεών τους.
Επιπλέον τονίζουν και τις ανοδικές αναθεωρήσεις στις εκτιμήσεις από τις διοικήσεις και περίμεναν από νωρίς ότι η πορεία των μετοχών θα είναι ανοδική και θα επηρεάσει και την πορεία των άλλων συστημικών που ανακοινώσουν αυτήν την εβδομάδα.
Η πορεία των μετοχών από το ξεκίνημα της συνεδρίασης είναι έντονα ανοδική με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 6,22% και τις συστημικές να έχουν άνοδο άνω του 5%.
ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ έχουν κέρδη άνω του 6%.
Η Optima Bank αναφέρει πως τα αποτελέσματα της Εθνικής ήταν πολύ ισχυρά και ανώτερα κατά 22% των εκτιμήσεών της σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας. Τα καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 186 εκατ. ευρώ και στο εξάμηνο στα 546 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση ανέφερε πως περιμένει τώρα καλύτερη πορεία στα έσοδα από βασικές δραστηριότητες αλλά κράτησε την εκτίμηση και κέρδη από βασικές δραστηριότητες 490 εκατ. ευρώ.
Για τη Eurobank αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν ανώτερα κατά 27% των εκτιμήσεών της με τα καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο στα 671 εκατ. ευρώ και στο εξάμηνο στα 941 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση περιμένει κέρδη ανά μετοχή 0,16 ευρώ, αναθεωρημένα κατά 14% που σημαίνει ότι τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 593 εκατ. ευρώ ή 74 εκατ. ευρώ περισσότερα από την προηγούμενη εκτίμηση.
Η Piraeus Securities αναφέρει πως τα κέρδη της Eurobank ήταν ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεών της κατά 12%.
Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη μετοχή ως μία από τις κορυφαίες της επιλογές με τιμή στόχο τα 1,50 ευρώ.
Για την Εθνική αναφέρει πως επίσης τα αποτελέσματά της σε επίπεδο κερδών βασικής λειτουργικής δραστηριότητας ήταν ανώτερα κατά 30% των εκτιμήσεών της και διατηρεί τη θετική της άποψη για τη μετοχή με τιμή στόχο τα 4,15 ευρώ.
Η Eurobank Εquities αναφέρει πως οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγω για καθαρά κέρδη 317 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο από τη Eurobank και αυτή δημοσίευσε 455 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνει πως το βασικό σενάριο σύμφωνα με τη διοίκηση είναι η διανομή μερίσματος το 2023.
Για την Εθνική αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν ανώτερα από τις εκτιμήσεις της.
Ανώτερα και των δικών της εκτιμήσεων αναφέρει η Euroxx πως ήταν τα αποτελέσματα και της Εθνικής και της Eurobank.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης