Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan καλεί Κίεβο και Μόσχα να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών

Ο  Erdogan καλεί Κίεβο και Μόσχα να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών
Να μην καθυστερήσει η έναρξη των εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών ζήτησε η Τουρκία
Σχετικά Άρθρα

Ο Τούρκος πρόεδρος Tayip Erdogan δήλωσε ότι η Τουρκία αναμένει το Κίεβο και η Μόσχα να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους όπως ορίζει η συμφωνία που υπέγραψαν για τις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών.
«Αναμένουμε ότι θα ενστερνιστούν τη συμφωνία που υπέγραψαν και θα δράσουν σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν» τόνισε στο τουρκικό κανάλι TRT Haber.
Eν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Houlousi Akkar δήλωσε στον Ουκρανό υπουργό Υποδομών Oleskander Kubrakov ότι είναι σημαντικό η πρώτη αποστολή σιτηρών στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, να γίνει το συντομότερο δυνατό, ανακοίνωσε το υπουργείο του.
Σε ανακοίνωση, το υπουργείο αναφέρει ότι ο Akkar χαιρέτισε μια δήλωση ότι το Κίεβο ελπίζει να αρχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία αυτή την εβδομάδα, προσθέτοντας ότι η Τουρκία ελπίζει να κάνει ό,τι πρέπει στο πλαίσιο της συμφωνίας.
Ο Akkar, που συζήτησε για τη συμφωνία εξαγωγής των σιτηρών με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Loyd George νωρίτερα, δήλωσε επίσης ότι το έργο στο κοινό συντονιστικό κέντρο, στην Κωνσταντινούπολη, συνεχίζεται εντατικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης