Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Schaeuble: Η ΕΕ να γίνει πυρηνική δύναμη και η Γερμανία να ενισχύσει το οπλοστάσιο της Γαλλίας

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Schaeuble: Η ΕΕ να γίνει πυρηνική δύναμη και η Γερμανία να ενισχύσει το οπλοστάσιο της Γαλλίας
«Για το δικό μας συμφέρον, εμείς οι Γερμανοί πρέπει να κάνουμε μια οικονομική συνεισφορά στη γαλλική πυρηνική δύναμη, με αντάλλαγμα μια κοινή πυρηνική αποτροπή», ανέφερε
Σχετικά Άρθρα

Βαρυσήμαντη παρέμβαση από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble, ο οποίος τονίζει την ανάγκη η ΕΕ να καταστεί πυρηνική δύναμη απέναντι στη ρωσική απειλή.
Η Γερμανία θα έπρεπε να συνεισφέρει στο κόστος του πυρηνικού οπλοστασίου της Γαλλίας, καθώς η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου με τη Ρωσία πλανάται πάνω από την Ευρώπη, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου για πέντε δεκαετίες σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag.
«Τώρα που οι συνένοχοι του Putin απειλούν με πυρηνικό πλήγμα κάθε μέρα, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο για μένα: χρειαζόμαστε πυρηνική αποτροπή και στο ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε και πρόσθεσε πως η Γαλλία έχει τέτοια όπλα και «για το δικό μας συμφέρον, εμείς οι Γερμανοί πρέπει να κάνουμε μια οικονομική συνεισφορά στη γαλλική πυρηνική δύναμη με αντάλλαγμα μια κοινή πυρηνική αποτροπή».
Κληθείς να απαντήσει εάν η πρότασή του θα έδινε στο Βερολίνο λόγο για τη χρήση πυρηνικών όπλων, είπε ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα πρέπει να καταλήξουν σε μια συμφωνία ως γείτονες και εταίροι στο ΝΑΤΟ.
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει την πιο σοβαρή κρίση στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση από την εποχή της κρίσης των πυραύλων της Κούβας το 1962, όταν πολλοί φοβήθηκαν πως ο κόσμος βρισκόταν στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου.
Σημειώνεται ότι η Γαλλία, ένα από τα τρία μέλη του ΝΑΤΟ που έχει πυρηνικά όπλα, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, διαθέτει περίπου 300 πυρηνικές κεφαλές στο οπλοστάσιό της, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIRPI).

Ο συνασπισμός των προθύμων

«Τώρα πρέπει να γίνουν ορισμένα πράγματα στην Ευρώπη που είναι ανεξάρτητα από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
Η άμυνα σύμφωνα με τους κανόνες της Συνθήκης της Λισαβόνας δεν θα ανταποκριθεί στην τρέχουσα πρόκληση. Όσοι θέλουν να κάνουν περισσότερα για την ευρωπαϊκή άμυνα πρέπει να προχωρήσουν τώρα - με αυτούς που το θέλουν επίσης.
Δυστυχώς έχει αρνητική φόρτιση ο όρος συνασπισμός των πρόθυμων.
Αλλά αυτό είναι ακριβώς το ζητούμενο: η Γαλλία, η Γερμανία και η Πολωνία θα πρέπει τώρα να αναλάβουν την πρωτοβουλία για μια στενότερη ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική.
Θα πρέπει να ηγηθούν και ταυτόχρονα να προσκαλέσουν όλους τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν, αλλά να μην αφήσουν άλλους να τους σταματήσουν.
Παρεμπιπτόντως, το ίδιο ισχύει και για την προσφυγική πολιτική», σημείωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Η Ρωσία για τα πυρηνικά στην Ευρώπη

Οι ΗΠΑ διαθέτουν 200 εγκαταστάσεις πυρηνικών τακτικών όπλων στην Ευρώπη με 257 αεροσκάφη προετοιμασμένα για τη χρήση τους, έχει δηλώσει ο Ρώσος πρόεδρος Vlladimir Putin.
«Ναι, πράγματι, στην Ευρώπη οι Αμερικανοί έχουν 200 εγκαταστάσεις τακτικών πυρηνικών όπλων, κυρίως αυτά είναι πυρηνικές βόμβες, σε έξι ευρωπαϊκές χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ.
Για πιθανή χρήση τους έχουν ετοιμαστεί 257 αεροπλάνα, όχι μόνο αμερικανικά αλλά και από τις χώρες που ανέφερα», έχει εκτιμήσει ο Putin.
Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάγκη για μια συμμετρική απάντηση στις εκπαιδευτικές πτήσεις των αεροπλάνων του ΝΑΤΟ με πυρηνικά φορτία κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, δήλωσε ο Putin.
«Είπατε ότι είναι δυνατόν να αντιδράσουμε συμμετρικά.
«Ωστόσο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι, αναμφίβολα, είμαστε υποχρεωμένοι να φροντίσουμε για την κατοχύρωση της ασφάλειάς μας, της ασφάλειας του κράτους της Ένωσης και άλλων χωρών του στον πλαίσιο του δόγματος κοινής αμυντικής ασφάλειας», τόνισε ο Putin.
Η Ρωσία θα προμηθεύσει «τους επόμενους μήνες» την Λευκορωσία με πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνική γόμωση, ανακοίνωσε ο Putin.

wir.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης