Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Μάχη οπισθοφυλακής των Ουκρανών να μην καταρρεύσει το μέτωπο – Προελαύνουν οι Ρώσοι

Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Μάχη οπισθοφυλακής των Ουκρανών να μην καταρρεύσει το μέτωπο – Προελαύνουν οι Ρώσοι
Μετά από μια σειρά σοβαρών στρατιωτικών αποτυχιών του Κιέβου, η Δύση άρχισε να απαιτεί από την ουκρανική ηγεσία να σταματήσει την κατάρρευση του μετώπου
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky συγκέντρωσε επειγόντως το υψηλόβαθμο στρατιωτικό προσωπικό από το Γενικό Επιτελείο λόγω της εξαιρετική αρνητικής κατάστασης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης στο blog του στο YouTube το Σάββατο 4 Μαϊου 2024.
«Ο Zelensky συγκάλεσε σε σύσκεψη ολόκληρο το γενικό επιτελείο και διέταξε τον στρατό να κρατήσει τις θέσεις του με οποιοδήποτε κόστος, δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες υποχωρήσεις», ισχυρίζεται ο αναλυτής.
Όπως σημείωσε ο Μερκούρης, η κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εξαιρετικά δύσκολη και η ρωσική επίθεση κερδίζει περαιτέρω δυναμική.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από μια σειρά σοβαρών στρατιωτικών αποτυχιών του Κιέβου, η Δύση άρχισε να απαιτεί από την ουκρανική ηγεσία να σταματήσει πάση θυσία την κατάρρευση του μετώπου.
Ο ρωσικός στρατός, έχοντας νικήσει τις προωθημένες δυνάμεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων το καλοκαίρι και φθινόπωρο του περασμένου έτους, στη συνέχεια εξαπέλυσε αρκετές σκληρές και στοχευμένες αντεπιθέσεις και προχώρησε, απελευθερώνοντας τις περιοχίες Marinka , Avdeevka , Pervomaiskoe, Bogdanovka, Novomikhailovka, Novobakhmutovka και έναν αριθμό άλλων οικισμών στο Donbass.
Ο ρωσικός στρατός επεκτείνει επίσης τη ζώνη ελέγχου του στις περιοχές Berdychi και Georgievka.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης