Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Νέα πτώση 1,6% στα 1.736,50 δολάρια η ουγγιά - Σε χαμηλά 21 μηνών

Χρυσός: Νέα πτώση 1,6% στα 1.736,50 δολάρια η ουγγιά - Σε χαμηλά 21 μηνών
Πτωτικά εξακολουθούν να κινούνται τα περισσότερα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα

Με σημαντική πτώση για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση έκλεισε ο χρυσός, με τη νέα άνοδο του δολαρίου να ωθεί την τιμή του πολύτιμου μετάλλου στο χαμηλότερο επίπεδο 21 μηνών.
Την Τετάρτη, ο δείκτης ICE US Dollar κατέγραψε άνοδο κατά 0,5% και ανήλθε στις 107,03 μονάδες.
Ο πιο προφανής λόγος για την πτώση του χρυσού είναι η απότομη άνοδος του δολαρίου, «καθώς ο δείκτη ICE US Dollar που συγκρίνει το αμερικανικό νόμισμα με ένα καλάθι των έξι πιο δημοφιλών νομισμάτων ανανέωσε τα υψηλά του των τελευταίων 20 ετών», σημειώνει ο Alex Kuptsikevich, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην FxPro.
Ο Kuptsikevich τόνισε ότι τις πιέσεις στην τιμή του χρυσού ενδεχομένως ενέτειναν το συνεχιζόμενο sell-off στα βιομηχανικά μέταλλα και οι πιέσεις στο ασήμι, ως απόρροια της επιδείνωσης των παγκόσμιων οικονομικών προοπτικών.
Η τιμή του χρυσού βρίσκεται τώρα στα χαμηλά που κατέγραψε στα τέλη του προηγούμενου έτους, ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας πως αυτή η θέση δείχνει την ίδια στιγμή δυναμική αγοράς και τεράστια πιθανότητα πτώσης.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Αυγούστου για τον χρυσό υποχώρησε κατά 27,40 δολάρια ή σχεδόν 1,6% και έκλεισε στα 1.736,50 δολάρια η ουγγιά, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο για το πιο ενεργό συμβόλαιο του πολύτιμου μετάλλου από τον Σεπτέμβριο του 2021.
Το ασήμι, παράδοσης Ιουλίου, κινήθηκε ελαφρώς υψηλότερα μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις και έκλεισε τελικά στα 19,159 δολάρια η ουγγιά, με άνοδο 4 σεντς ή 0,2%.
Ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου, που νωρίτερα είχε υποχωρήσει σε χαμηλό 20 μηνών εν μέσω των φόβων για την παγκόσμια οικονομία, έκλεισε τελικά με μικρή πτώση 0,2% στα 3,408 δολάρια η λίβρα.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Οκτωβρίου για την πλατίνα έχασε 9,80 δολάρια ή σχεδόν 1,2% και έκλεισε στα 840,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 22,50 δολάρια ή 1,2% και τερμάτισε την ημέρα στα 1.896,30 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης