Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ενεργοποιεί τις κυρώσεις κατά του χρυσού και της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας

ΗΠΑ: Ενεργοποιεί τις κυρώσεις κατά του χρυσού και της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας
Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στοχεύουν 70 ρωσικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικο-βιομηχανικού ομίλου Rostec.
Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργοποίησαν σήμερα, Τριτη 28 Ιουνίου τις κυρώσεις κατά της Μόσχας που αποφασίστηκαν στη σύνοδο κορυφής της G7, σε μέτρα που περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισαγωγών χρυσού από τη Ρωσία και στην επιβολή νέων κυρώσεων κατά της αμυντικής βιομηχανίας της.
«Τα μέτρα που ελήφθησαν σήμερα (...) πλήττουν την καρδιά των δυνατοτήτων της Ρωσίας να παράγει και να αναπτύξει όπλα και τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στον βάναυσο επιθετικό πόλεμο του Putin κατά της Ουκρανίας», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

Που στρέφονται οι κυρώσεις

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στοχεύουν 70 ρωσικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικο-βιομηχανικού ομίλου Rostec, που περιγράφεται από την Ουάσινγκτον ως «ο ακρογωνιαίος λίθος» της ρωσικής αμυντικής και τεχνολογικής βιομηχανίας.
«Η στόχευση της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας θα υποβαθμίσει τις ικανότητες του Putin και θα παρεμποδίσει περαιτέρω τον πόλεμό του εναντίον της Ουκρανίας, o οποίας χαρακτηρίζεται ήδη από το εξασθενημένο ηθικό, σπασμένες αλυσίδες εφοδιασμού και υλικοτεχνικές αδυναμίες», υπογράμμισε η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen στην ανακοίνωση.
Επιπλέον, την Κυριακή 26 Ιουνίου, στη σύνοδο κορυφής στη Γερμανία, οι ηγέτες της G7 ανακοίνωσαν ένα εμπάργκο σε χρυσό που εξορύχτηκε πρόσφατα στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης