Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Επένδυση επωφελής για όλους η Σύμπραξη για τις Παγκόσμιες Υποδομές, ύψους 600 δισ

Biden: Επένδυση επωφελής για όλους η Σύμπραξη για τις Παγκόσμιες Υποδομές, ύψους 600 δισ
«Δεν πρόκειται για ελεημοσύνη, αυτό το πρόγραμμα είναι μια επένδυση που θα αποδώσει καρπούς για όλους» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Την ικανοποίησή του για την συμφωνία των χωρών της Ομάδας των Επτά στην «Σύμπραξη για τις Παγκόσμιες Υποδομές», στο πλαίσιο της οποίας θα κινητοποιηθούν επενδύσεις 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2027, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden κάνοντας λόγο για «μια επένδυση που θα αποδώσει καρπούς για όλους».

«Δεν πρόκειται για ελεημοσύνη. Αυτό το πρόγραμμα είναι μια επένδυση που θα αποδώσει καρπούς για όλους, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού λαού και των ανθρώπων σε όλες τις χώρες μας και θα τονώσει τις οικονομίες μας», τόνισε ο Biden στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 που ξεκίνησε στις 26/6 στη Βαυαρία, ενώ ο καγκελάριος Olaf Scholz μίλησε για «μια ευκαιρία να μοιραστούμε το θετικό μας όραμα για το μέλλον» και περιέγραψε την πρωτοβουλία ως «ένα ακόμη παράδειγμα ενότητας της G7».
Οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι η Σύμπραξή τους έχει ως στόχο την στήριξη αναπτυσσόμενων χωρών ενόψει της κλιματικής αλλαγής, την ενίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών, την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας και την ταχύτερη και ομαλή ψηφιακή μετάβαση.
«Χρειαζόμαστε μια βασισμένη σε αξίες εναλλακτική στις επενδύσεις της Κίνας», δήλωσε ο καγκελάριος, αναφερόμενος στον Νέο Δρόμο του Μεταξιού που προωθεί η Κίνα.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης