Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενεργειακή κρίση: Προειδοποίηση στην Ιαπωνία γισ εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρισμού τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Ενεργειακή κρίση: Προειδοποίηση στην Ιαπωνία γισ εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρισμού τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Έκκληση προς τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν ενέργεια, σε μια περίοδο που το Τόκιο πλήττεται από τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες

Σχετικά Άρθρα

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν περιορισμοί τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2022 στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο και σε γύρω περιοχές, προειδοποίησε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.
Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν ενέργεια, σε μια περίοδο ωστόσο που το Τόκιο πλήττεται από τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 27 Ιουνίου 2022.

Περιορισμοί στην καττανάλωση

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, προτρέπει τους καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος μεταξύ 3 μ.μ. και 6 μ.μ. τοπική ώρα, προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή διακοπή ρεύματος.
Στο Τόκιο και σε οκτώ κοντινές περιφέρειες στην ανατολική Ιαπωνία, η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα θα μειωθεί έως και 3,7% για μισή ώρα το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιουνίου 2022 μέχρι τις 5 μ.μ. τοπική ώρα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου.
Ένα ποσοστό της τάξεως του 3% θεωρείται το ελάχιστο που απαιτείται για υπάρχει μια σταθερή παροχή ρεύματος.
«Παρακαλούμε εξοικονομήστε όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια, όπως με το να σβήνετε τα φώτα που δεν χρησιμοποιείτε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Θερμοπληξία και καύσωνας

Το υπουργείο επέσεισε επίσης την προσοχή για τον κίνδυνο θερμοπληξίας από την ακατάλληλη χρήση των κλιματιστικών, καθώς 46 πολίτες στο Τόκιο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποψία θερμοπληξίας, όπως μετέδωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Στην πόλη Ισεζάκι, 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Τόκιο, καταγράφηκε το Σάββατο 25 Ιουλίου 2022 η υψηλότερη θερμοκρασία για μήνα Ιούνιο που έχει σημειωθεί ποτέ, ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πυρηνική ενέργεια και Φουκοσίμα

Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει προβλήματα με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, από τη στιγμή που πολλοί από τους πυρηνικούς σταθμούς παραμένουν κλειστοί μετά το τσουνάμι και την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα του 2011.
Παράλληλα οι παλιοί ηλεκτρικοί σταθμοί κλείνουν, εν μέρει προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Την ίδια ώρα, η χώρα της Ασίας ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπη με ελλείψεις στα ορυκτά καύσιμα, εξαιτίας των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης