Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Ενισχύσεις 9 δισ ευρώ για τα ευάλωτα νοικοκυριά λόγω πληθωρισμού και ενεργειακής κρίσης

Ισπανία: Ενισχύσεις 9 δισ ευρώ για τα ευάλωτα νοικοκυριά λόγω πληθωρισμού και ενεργειακής κρίσης
Οι συντάξεις θα αυξηθούν κατά 15% για τους πιο ευάλωτους - Στο τραπέζι η μείωση ΦΠΑ στο ρεύμα
Σχετικά Άρθρα

Η Ισπανία ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων 9 δισεκατομμυρίων ευρω το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 για να βοηθήσει τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά της να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας και τον πληθωρισμό, συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων για τις μεταφορές και της μείωσης κατά 80% στους φόρους λογαριασμών ενέργειας.
Η ανακοίνωση των μέτρων ήρθε αφότου η κυβέρνηση συμφώνησε το πακέτο των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (5,80 δισεκατομμύρια δολάρια) σε δαπάνες για οικογένειες και 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,80 δισεκατομμύρια δολάρια) σε φορολογικές περικοπές σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Συντάξεις – Επιδόματα

Οι συντάξεις θα αυξηθούν κατά 15% για τους πιο ευάλωτους, συμπεριλαμβανομένων των χήρων και των αναπήρων, που αντιπροσωπεύει μια μηνιαία μεσοσταθμική αύξηση 60 ευρώ.
Από τον Σεπτέμβριο, θα εισαχθεί μείωση 50% για όσους λαμβάνουν ήδη επιδοτούμενα εισιτήρια με εθνικά κρατικά σιδηροδρομικά ή λεωφορεία συν 30% για όσους χρησιμοποιούν περιφερειακές γραμμές.
Οι αυτοαπασχολούμενοι με χαμηλά εισοδήματα κάτω των 14.000 ευρώ (14.775 $) ετησίως ή που είναι άνεργοι θα λάβουν εφάπαξ πληρωμή 200 ευρώ (210 ευρώ).
Οι τιμές για τα δοχεία υγραερίου, ένας κοινός τρόπος θέρμανσης κατοικιών στην Ισπανία, θα καθοριστούν έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα

Όσοι είναι πιο εκτεθειμένοι σε αυξήσεις των τιμών της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου της αλιείας και των αγροτών, θα είναι επιλέξιμοι για εξαιρέσεις κοινωνικής ασφάλισης.
«Κυβερνούμε για τη μεσαία και εργατική τάξη αυτής της χώρας, αν και γνωρίζουμε ότι αυτό ενοχλεί ορισμένες οικονομικές δυνάμεις», είπε ο Pedro Sanchez στους δημοσιογράφους.
Η κυβέρνηση θα εισαγάγει ένα νομοσχέδιο για τη μείωση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας κατά το ήμισυ έως 5%, το οποίο ο Sanchez ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο.
Το νέο πακέτο θα είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος του 2022, σημείωσε ο πρωθυποργός της Ισπανίας την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022.
Το πακέτο ακολουθεί μέτρα που εγκρίθηκαν τον Μάρτιο και ισχύουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ύψους έξι δισεκατομμυρίων ευρώ σε άμεση βοήθεια και φορολογικές περικοπές και 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια με ευνοϊκούς όρους για να βοηθήσουν εταιρείες και νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τις υψηλότερες τιμές των καυσίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης