Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Υπαναχώρηση Biden από την πρωτοφανή προσβολή του Συνταγματικού Δικαστηρίου

Λευκός Οίκος: Υπαναχώρηση Biden από την πρωτοφανή προσβολή του Συνταγματικού Δικαστηρίου
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε «σέβεται» τον ανώτατο δικαστικό θεσμό των ΗΠΑ και δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για την διεύρυνση της σύνθεσής του
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, ο οποίος εξετάζει την λήψη μονομερώς μέτρων για να αντικρούσει την «ακραία» απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ανέτρεψε την ιστορική απόφαση Roe v Wade για την νομιμοποίηση του δικαιώματος στην άμβλωση, δήλωσε ότι «σέβεται» τον ανώτατο δικαστικό θεσμό των ΗΠΑ και δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για την διεύρυνση της σύνθεσής του, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022.

Εκτελεστικά διατάγματα

Ο Biden αναζητεί λύσεις μετά την απόφαση,στις οποίες περιλαμβάνονται και μονομερή εκτελεστικά διατάγματα, δήλωσε η εκπρόσωπος εν πτήσει στο Air Force One που μετέφερε τον αμερικανό πρόεδρο στην Βαυαρία όπου θα διεξαχθεί αύριο η σύνοδος κορυφής της G7.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα για την έκδοση αυτών των διαταγμάτων και υποβάθμισε την σημασία τους.
«Τίποτε δεν μπορεί να κλείσει την τρύπα που άφησε αυτή η απόφαση...
Ο μόνος τρόπος είναι να αναληφθεί δράση από το Κογκρέσο»
, επισήμανε.

«Ακραία» απόφαση

Ωστόσο, η Karine Jean-Pierre έσπευσε να διευκρινίσει ότι αν και ο αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το σχόλιο αφορούσε την ίδια την απόφαση, η οποία είναι "ακραία".
 Προφανώς, δεν αμφισβητεί την νομιμότητα του δικαστηρίου και σέβεται το δικαστήριο..., επισήμανε.
«Σε σχέση με την διεύρυνση της σύνθεσης του δικαστηρίου, είναι κάτι με το οποίο ο πρόεδρος δεν συμφωνεί.
Δεν είναι κάτι που θέλει να κάνε»διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Διεύρυνση της σύνθεσης

Επιτροπή ειδικών που συγκροτήθηκε από τον Biden περιήλθε σε αδιέξοδο τον περασμένο Δεκέμβριο σχετικά με το αν θα υποβάλει πρόταση για την μεταρρύθμιση της δομής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, περιλαμβανομένης της διεύρυνσης της σύνθεσής του.
Η Karine Jean-Pierre δεν σχολίασε άλλες μεταρρυθμιστικές προτάσεις της επιτροπής, όπως η επιβολή χρονικού περιορισμού στην θητεία των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Η εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι αναμένει ότι θα υπάρξουν προσφυγές για τα νέα πολιτειακά περιοριστικά μέτρα στην μετακίνηση γυναικών που θα επιδιώξουν να προχωρήσουν σε άμβλωση εκτός της πολιτείας στην οποία κατοικούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης