Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι συντηρητικές Πολιτείες απαγορεύουν άμεσα τις αμβλώσεις, οι προοδευτικές ετοιμάζονται να τις υπεραπιστούν

ΗΠΑ: Οι συντηρητικές Πολιτείες απαγορεύουν άμεσα τις αμβλώσεις, οι προοδευτικές ετοιμάζονται να τις υπεραπιστούν
Οι συντηρητικές Πολιτείες σπεύδουν να απαγορέψουν από σήμερα τις αμβλώσεις, οι προοδευτικές συσπειρώνονται για να περιφρουρήσουν τη δυνατότητα των γυναικών για ασφαλή διακοπή της κύησης
Σχετικά Άρθρα
Πολλές αμερικανικές Πολιτείες άρχισαν ήδη να ανακοινώνουν την άμεση απαγόρευση των αμβλώσεων, αμέσως μετά την απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο, ακυρώνοντας την ιστορική απόφαση Roe εναντίον Wade του 1973 η οποία κατοχύρωνε συνταγματικά το δικαίωμα των γυναικών να διακόπτουν εθελοντικά μια κύηση
Ο γενικός εισαγγελέας του Μιζούρι ανακοίνωσε ότι αυτή η συντηρητική Πολιτεία των κεντρικών ΗΠΑ είναι η «πρώτη» που απαγορεύει τις αμβλώσεις.
«Είναι μια μνημειώδης ημέρα για την ιερότητα της ζωής», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Eric Schmitt.
Η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότας Christi Noem ανακοίνωσε επίσης ότι στο εξής η άμβλωση θεωρείται παράνομη στην Πολιτεία αυτή, στις βόρειες ΗΠΑ, καθώς είχε ήδη ψηφιστεί ένας νόμος που απαγόρευε τις αμβλώσεις ο οποίος δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί εάν το Ανώτατο Δικαστήριο δεν άλλαζε τη νομολογία του, αλλά πλέον μπαίνει σε ισχύ.
Ο νόμος αυτός αναφέρει ότι «από σήμερα, όλες οι αμβλώσεις είναι παράνομες στη Νότια Ντακότα, εκτός και αν υπάρχει ιατρική γνωμάτευση που να βεβαιώνει ότι ο τερματισμός της κύησης είναι αναγκαίος για να σωθεί η ζωή της εγκύου» ανέφερε στην ανακοίνωσή της.
Στο κοινοβούλιο της Νότιας Ντακότας θα διεξαχθεί εντός του έτους μια «ειδική συνεδρίαση» με σκοπό «να σώσουμε ζωές και να βοηθήσουμε τις μητέρες που επηρεάζονται από την απόφαση» του Ανωτάτου Δικαστηρίου, πρόσθεσε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.
Λίγο αργότερα, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Ιντιάνας ανακοίνωσε επίσης ότι συγκαλεί το κοινοβούλιο για να αποφασίσει το συντομότερο δυνατόν την απαγόρευση των αμβλώσεων. «Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι σαφής και επαφίεται τώρα στις Πολιτείες να εξετάσουν αυτό το σημαντικό ζήτημα. Θα το κάνουμε το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε μέσω του Twitter ο Eric Haulkomp.
Η συνεδρίαση αυτή ορίστηκε για τις 6 Ιουλίου.
«Έχουμε την ευκαιρία να προστατεύσουμε την ιερότητα της ζωής και αυτό ακριβώς θα κάνουμε», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Οι προοδευτικές πολιτείες της Δυτικής Ακτής ετοιμάζονται να υπεραπιστούν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση

Από την άλλη μεριά, τέσσερις προοδευτικές πολιτείες στη Δυτική Ακτή ανακοίνωσαν ότι δεσμεύονται από κοινού να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην άμβλωση, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

«Οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, της Καλιφόρνια, του Όρεγκον και της Ουάσινγκτον δεσμεύτηκαν σήμερα να υπερασπιστούν την πρόσβαση στην αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων της άμβλωσης και της αντισύλληψης, και δεσμεύτηκαν να προστατεύσουν τους ασθενείς και τους γιατρούς από προσπάθειες άλλων πολιτειών να εξάγουν την απαγόρευση της άμβλωσης στις πολιτείες μας», τόνισαν σε ανακοίνωσή τους.
Μάλιστα στη Νέα Υόρκη ξεκινά από σήμερα  προσπάθεια να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση που θα καλύψει τα ιατρικά κόστη των  αμβλώσεων των ανασφάλιστων Αμερικανίδων οι οποίες θα καταφεύγουν στην συγκεκριμένη πολιτεία για να διακόψουν μια ανεπιθύμητη κύηση.


www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης