Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

«Όπλο» στα χέρια του Εrdogan το μεταναστευτικό - Το ελληνικό λιμενικό έχει αναχαιτίσει 40.000 μετανάστες

«Όπλο» στα χέρια του Εrdogan το μεταναστευτικό - Το ελληνικό λιμενικό έχει αναχαιτίσει 40.000 μετανάστες
Τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι μέχρι στιγμής φέτος έχουν αναχαιτιστεί φέτος από το λιμενικό σώμα
Σχετικά Άρθρα
Σε εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού προχωρά για άλλη μία φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, με τους διεθνείς παρατηρητές να αναφέρουν ότι χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως «πολιτικό όπλο» κατά της Ελλάδας.

Τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι μέχρι στιγμής φέτος έχουν αναχαιτιστεί φέτος από το λιμενικό σώμα.
«Το πρώτο τετράμηνο του 2022, περίπου 40.000 μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα», αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αντίποινα για τις επαφές Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Παρατηρητές τονίζουν ότι ο Erdogan χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά τους μετανάστες ως όπλο, αυτή τη φορά για να τιμωρήσει την Ελλάδα επειδή προσπάθησε να εμποδίσει την πώληση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mehmet Cavusoglu, έχει επίσης απειλήσει να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας σε διάφορα ανατολικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος.
«Ομολογουμένως, οι ήπιες καιρικές συνθήκες εξηγούν εν μέρει αυτές τις απόπειρες αφίξεων, αλλά υπάρχει επίσης μια ανησυχητική πολιτική εξήγηση», δήλωσε ο Marc-Antoine Pineau, της ΜΚΟ ASIA στη Σάμο.
H εργαλειοποίηση των μεταναστών υπογραμμίζει και πάλι τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για την υπονόμευση των κοινωνιών και τη δημιουργία αστάθειας και χάους.

Αύξηση των ροών για πρώτη φορά μετά την πανδημία

«Οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές αποτελούν την πρώτη μεγάλη αύξηση μετά την πανδημία του κορωνοϊού, όταν ο πρόεδρος Erdogan εκπλήρωσε προηγούμενες απειλές ότι «άνοιξε τις πύλες» προς την Ευρώπη και επέτρεψε στους μετανάστες να πάρουν το δρόμο τους προς την Ελλάδα, με χιλιάδες να προσπαθούν να περάσουν την βόρεια χερσαία σύνορα στον Έβρο πριν κλείσουν λόγω της πανδημίας», αναφέρει η Breitbart.
Η Ελλάδα επλήγη σε μεγάλο βαθμό κατά την κορύφωση της προσφυγικής κρίσης 2015-16, όταν η χώρα κατακλύστηκε από μετανάστες που περνούσαν στη χώρα κυρίως από την Τουρκία, σημειώνει το Summit News.
Το κύμα υποχώρησε μόνο αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να πληρώσει στην Τουρκία 6 δισεκατομμύρια ευρώ για να σταματήσει τη ροή, μια συμφωνία που παρείχε επίσης στους Τούρκους πολίτες ταξίδια χωρίς βίζα στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης