Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκρέκας: Ένα σπίτι μπορεί να αντικαταστήσει 1-3 συσκευές – Η επιδότηση θα κυμαίνεται από 35%-50%

Σκρέκας: Ένα σπίτι μπορεί να αντικαταστήσει 1-3 συσκευές – Η επιδότηση θα κυμαίνεται από 35%-50%
Ο Κ. Σκρέκας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει θέσει κοινωνικά κριτήρια για τους δικαιούχους και προηγούνται οικογένειες με μέλος με αναπηρία, πολύτεκνες οικογένειες και οικογένειες με χαμηλό εισόδημα
Σχετικά Άρθρα

«Ένα σπίτι μπορεί να αντικαταστήσει από μία έως τρεις συσκευές, αλλά δεν μπορεί να πάρει δύο ψυγεία ή δύο καταψύκτες, αλλά μπορεί να πάρει δύο κλιματιστικά. Ο στόχος είναι να μειωθεί ο λογαριασμός ρεύματος κατά 30%», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αναφερόμενος στη διαδικασία απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών, η οποία θα «τρέξει» στα μέσα Ιουνίου.
Ο προϋπολογισμός του μέτρου της απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών είναι 150 εκατ. ευρώ και μαζί με τη συμμετοχή των δικαιούχων θα αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ, τόνισε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξηγώντας ότι η επιδότηση θα κυμαίνεται από 35%-50% και θα μπορέσουν να αντικατασταθούν 380.000 συσκευές.

Δικαιούχοι και διαδικασία

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει θέσει κοινωνικά κριτήρια για τους δικαιούχους και προηγούνται οικογένειες με μέλος με αναπηρία, πολύτεκνες οικογένειες και οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.
Σχετικά με τη διαδικασία, όπως ανέφερε ο υπουργός, είναι πάρα πολύ απλή.
Ειδικότερα, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι ο καταναλωτής θα μπορεί να υποβάλει την αίτηση του είτε στο gov.gr, είτε στο κατάστημα που πουλάει τις συσκευές δίνοντας το ονοματεπώνυμο του, το ΑΦΜ του, τον αριθμό παροχής και δηλώνοντας ποια ή ποιες συσκευές θέλει να αντικαταστήσει.
Μόλις κλείσει η πλατφόρμα, η οποία θα είναι σε λειτουργία για κάποιες μέρες, θα γίνει ιεράρχηση και θα προκύψουν οι δικαιούχοι και οι επιλαχόντες, ενώ στη συνέχεια ο ωφελούμενος θα πάει στο κατάστημα για να οριστικοποιήσει ποια συσκευή θα αγοράσει, θα πληρώσει και επί τόπου θα αφαιρείται η επιδότηση.
«Δεν θα περιμένει να την πάρει μετά την επιδότηση», αποσαφήνισε ο κ. Σκρέκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης