Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οργασμός νέων επενδυτικών σχεδίων στον τουρισμό

Οργασμός νέων επενδυτικών σχεδίων στον τουρισμό
του Χάρη Ντιγριντάκη
Μπαράζ νέων projects που διενεργούνται αυτή την περίοδο ανεβάζουν τον πήχη προσφοράς υπηρεσιών στον ελληνικό τουρισμό. Πρόκειται για έργα των οποίων η ολοκλήρωση δεν ανέκρουσε πρύμναν -μολονότι διευρύνθηκε σημαντικά το κατασκευαστικό τους κόστος λόγω της εκκωφαντικής ανόδου στην τιμή των υλικών- και ετοιμάζονται να λειτουργήσουν σε βραχύ χρονικό διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτό, το φθινόπωρο αναμένεται να λανσάρει τη νέα οικιστική πρότασή της η ΤΕΜΕΣ στην Costa Navarino, επενδύοντας έτι περαιτέρω στην ανάπτυξη του real estate χαρτοφυλακίου της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ισχυρή ζήτηση για τα branded διαμερίσματα και τις πολυτελείς κατοικίες που έχουν αναπτυχθεί σε τρεις διαφορετικές γειτονιές στο πολυτελές τουριστικό συγκρότημα της Μεσσηνίας έχει επιταχύνει τη δημιουργία των νέων οικιστικών προϊόντων, τα οποία θα διαφοροποιούνται σε σχέση με τα υφισταμένα και θα στοχεύουν στην προσέλκυση high end ενοίκων.
Η συντριπτική πλειονότητα των διαμερισμάτων, που αποτελούν μέρος του ξενοδοχείου The Westin Resort, καθώς και των βιλών έχει ήδη πωληθεί, με τους ιδιοκτήτες των κατσικιών να προέρχονται κυρίως από την κεντρική Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, μέχρι και σήμερα έχουν πωληθεί 85 πολυτελείς βίλες 3-6 υπνοδωματίων, καθώς και 79 branded διαμερίσματα Τhe Residences at The Westin Resort Costa Navarino. Η τιμή πώλησης των διαμερισμάτων ξεκινούσε από 500.000 ευρώ όταν λανσαρίστηκαν πρώτη φορά στην αγορά και πλέον οι διαθέσιμοι τύποι ξεκινούν από 660.000 ευρώ.
Σε αντίθεση με τις κατοικίες στις άλλες δύο γειτονιές κατά την κατασκευή των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να τις διαμορφώσουν ανάλογα με τις ανάγκες τους, οι βίλες στη Rolling Greens, αναπτύσσονται όλες μαζί από την εταιρεία και αναμένεται να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους «με το κλειδί στο χέρι» το πρώτο τρίμηνο του 2023. Πρόκειται για κατοικίες που κατασκευάζονται σε οικόπεδα 700-1.300 τ.μ., με εσωτερικούς χώρους 235-295 τ.μ., και διαθέτουν 3 ή 4 υπνοδωμάτια. Η συγκεκριμένη κατηγορία κατοικιών είναι η πλέον δημοφιλής, αφού το σύνολο των βιλών αυτών πωλήθηκε μέσα σε έναν χρόνο, με τιμή εκκίνησης από 1,25 εκατ. ευρώ.
Οι κατοικίες Costa Navarino Residences έχουν πλέον εδραιωθεί ως μία από τις πιο ολοκληρωμένες και ανταγωνιστικές οικιστικές προτάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης πάνω στο οποίο έχει βασιστεί η φιλοσοφία της Costa Navarino σε συνδυασμό με τις υψηλού επιπέδου προδιαγραφές σχεδίασης, κατασκευής, λειτουργίας και ολοκληρωμένων υπηρεσιών property management, οι οποίες προσφέρονται στους ιδιοκτήτες σε ετήσια βάση, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών.
Ως προς τα ξενοδοχεία της Costa Navarino, ήδη λειτουργούν από τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο αντίστοιχα τα The Westin Resort και The Romanos, καταγράφοντας υψηλή πληρότητα, ενώ τον Ιούλιο θα κάνει το ντεμπούτο του και το τρίτο ξενοδοχείο του συγκροτήματος, το W Costa Navarino, που σηματοδοτεί την είσοδο των W Hotels Worldwide στην Ελλάδα και ενισχύει το αποτύπωμα της Marriott στον ελληνικό τουριστικό χάρτη.

Castello Bibelli

Μέχρι τις 25 Μαΐου θα βρίσκεται σε διαβούλευση η νέα επένδυση που υλοποιεί ο επιχειρηματίας Σάμι Φάις στην Κέρκυρα. To σχέδιο προβλέπει της αξιοποίηση του ιστορικού ακινήτου Castello Bibelli στο νησί των Φαιάκων, το οποίο έχει περάσει στο σχήμα του ομίλου Φάις και της Bluehouse, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού που πραγματοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με το σχέδιο, θα αναπτυχθούν ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, παραθεριστικές κατοικίες, χώροι εστίασης και αναψυχής, καθώς και υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις σε ένα ακίνητο, συνολικής έκτασης 77 στρεμμάτων.
Συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 51 κλινών, οι παραθεριστικές κατοικίες θα μπορούν να φιλοξενήσουν 135 παραθεριστές, ενώ θα αναπτυχθούν, εκτός από αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι συνάθροισης κοινού, χώροι εστίασης, αναψυχής, αλλά και χώροι θεραπείας και αναζωογόνησης.
Ειδικότερα, ο χώρος φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών θα υλοποιηθεί με την αποκατάσταση και επανάχρηση του κεντρικού κτιρίου, που στο εξής θα ονομάζεται CASTELLO. Το εν λόγω κτίριο είναι χαρακτηρισμένο μνημείο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς, νεογοτθικού ρυθμού με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το αίθριο και τους δύο πυργίσκους. Αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, όροφο και δύο πύργους. Με την αναπαλαίωση του κτίσματος θα δημιουργηθούν 17 πολυτελείς σουίτες με δικό τους λουτρό και χώρο καθιστικού, δυναμικότητας 51 κλινών.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου οι εργασίες για την κατασκευή των έργων εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν 48 μήνες περίπου.
Την ίδια στιγμή, ο επιχειρηματίας επιδιώκει να επεκτείνει την παρουσία του στον τουρισμό, με το ενδιαφέρον του να εστιάζεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στην Κρήτη, τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, και στην Εύβοια, έναν προορισμό που αποκτά σταδιακά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική.
Υπογραμμίζεται ότι το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου Φάις, το Radisson Blu Zaffron Resort, στη Σαντορίνη, έκανε το ντεμπούτο του στον ξενοδοχειακό κλάδο τον περασμένο Αύγουστο, σηματοδοτώντας ουσιαστικά και την έλευση της Radisson Hotels, με το brand Radisson Blu, σε έναν ακόμη από τους προορισμούς πρώτης γραμμής της χώρας, μετά την Αθήνα και την Κρήτη. Το πολυτελές ξενοδοχείο, μία επένδυση ύψους περίπου 15 εκατ. ευρώ, διαθέτει 103 ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες, καθώς επίσης και αυτόνομες βίλες των 54 τ.μ. Το Radisson Blu Zaffron Resort αποτελεί το πρώτο μεγάλο εγχείρημα του ομίλου Φάις στον κλάδο της φιλοξενίας, o οποίος επέλεξε δύο πρωτοκλασάτους προορισμούς, τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα, για να κάνει τo άνοιγμα του στον τουρισμό.

Brown

Το ντεμπούτο της στα resorts θα κάνει τον Ιούνιο η ισραηλινή Brown Hotels Collection, με τη λειτουργία του Isla Brown Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους και του Brown Beach Chalkida στην πόλη της Εύβοιας.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το Isla Brown Corinthia, το πρώτο resort της αλυσίδας, στον δήμο Λουτρακίου. Πρόκειται για ένα project στο οποίο έχουν επενδυθεί περί τα 30 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο resort, το οποίο έπειτα από ριζική ανακαίνιση θα έχει δυναμικότητα 166 πολυτελών δωματίων, βρίσκεται στη θέση του ιστορικού ξενοδοχείου Χανικιάν που παρέμενε κλειστό για περισσότερα από 20 χρόνια.
Τη σκυτάλη έπειτα από λίγες ημέρες θα πάρει το Brown Beach Chalkida, το οποίο επίσης θα υποδεχτεί τους πρώτους του επισκέπτες μέσα στον Ιούνιο. Αντίστοιχα, το Brown Beach Eretria (πρώην Grand Bleu Beach Resort), σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ανοίξει τις πόρτες του στην Ερέτρια τον Ιούλιο.
Για την άνοιξη του 2023 έχει προγραμματιστεί το ντεμπούτο ενός ακόμη resort της Brown, αυτή τη φορά στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά. Το Brown Beach Chania Resort θα είναι και το πρώτο θέρετρο της εταιρείας εκτός της ηπειρωτικής χώρας. Το εν λόγω resort είναι ουσιαστικά το ξενοδοχείο Mr & Mrs White, στον Σταυρό Ακρωτηρίου Χανίων, το οποίο εντάχθηκε στην «ομπρέλα» της Brown μέσα στο 2021. Στα σκαριά βρίσκεται ένα ακόμη resort της Brown στην Κέρκυρα.
Με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στην ελληνική πρωτεύουσα, και δη σε μία «δύσκολη» και υποβαθμισμένη περιοχή όπως εκείνη πέριξ της Ομόνοιας, το φθινόπωρο η Brown θα εγκαινιάσει το Brown Spices στην οδό Ευριπίδου και λίγο αργότερα θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το Domino House στη Θεμιστοκλέους και το House Sans Rival στη Λιοσίων.
Στο στόχαστρο της εταιρείας βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη. Κατά πληροφορίες μέσα στο 2023 θα λειτουργήσουν τα δύο μέχρι στιγμής ξενοδοχεία που έχει η αλυσίδα κάτω από την ομπρέλα της στη βορειοελλαδίτικη πόλη. Εκεί η Brown αναπτύσσει δύο projects, ένα στο ιστορικό ξενοδοχείο «Βιέννη» που θα διαθέτει 77 δωμάτια και ένα στην παλιά διατηρητέα καπναποθήκη, η οποία θα μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα.
Συνολικά, το επενδυτικό της πλάνο για την επόμενη τριετία περιλαμβάνει συνολικά 42 ξενοδοχεία και resorts, τα οποία βρίσκονται ήδη στο στάδιο της κατασκευής και της ανάπτυξης.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->