Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Κρεμλίνο): Δεν είμαστε εμείς η πηγή του προβλήματος για τη διατροφική κρίση

Peskov (Κρεμλίνο): Δεν είμαστε εμείς η πηγή του προβλήματος για τη διατροφική κρίση
Το πρόβλημα είναι αυτοί που μας επέβαλαν κυρώσεις υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως δεν είναι η Ρωσία αυτή που αποτελεί την πηγή του προβλήματος για την διατροφική κρίση διατύπωσε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
«Δεν είμαστε η πηγή του προβλήματος.
Η πηγή του προβλήματος που οδηγεί στην παγκόσμια πείνα είναι αυτοί που μας επέβαλαν κυρώσεις, και οι ίδιες οι κυρώσεις» ανέφερε ο Peskov.
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε πως η πρόταση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού, δεν πρόκειται να βελτιώσει την ασφάλεια στην Ευρώπη.
«Γνωρίζουμε ότι ο Borrell δεν είναι υπέρμαχος των διπλωματικών μεθόδων για την επίλυση διαφορών.
Σε αντίθεση με το αξίωμα του, δείχνει συνεχώς και δημόσια τη δέσμευσή του να ενεργεί από θέση ισχύος» ανέφερε ο Peskov, ο οποίος υπενθύμισε τη δήλωση Borrell ότι το πρόβλημα της Ουκρανίας πρέπει να διευθετηθεί στο πεδίο της μάχης.

Παράφρονας η Πολωνία

Ο Peskov αναφέρθηκε και στην απόφαση της Πολωνίας να σταματήσει τη διακυβερνητική συνεργασία με τη Ρωσία όσον αφορά την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal.
Όπως είπε, η Πολωνία υιοθετεί μια παράφρονα στάση, τονίζοντας πως είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με το φυσικό αέριο και ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξουν συμβατικές σχέσεις της Ρωσίας με την Πολωνία.
Ο Peskov ανέφερε ότι εδώ και πολύ καιρό η Πολωνία έχει αρνηθεί να πληρώσει για το ρωσικό φυσικό αέριο, επισημαίνοντας πάντως πως εξακολουθεί να το προμηθεύεται μέσω άλλων οδών, αν και πολύ πιο ακριβά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης