Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκρέκας με Σδούκου σήμερα με DG Energy στις Βρυξέλλες για έγκριση του νέου Μηχανισμού Χονδρικής

Σκρέκας με Σδούκου σήμερα με DG Energy στις Βρυξέλλες για έγκριση του νέου Μηχανισμού Χονδρικής
Έρχεται πτώση των τιμών ενέργειας - Η προεργασία έχει διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την αποδοχή του ελληνικού σχεδίου
Στις Βρυξέλλες βρίσκονται σήμερα έως και αύριο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συζητήσεις με το Τεχνικό Κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής DG ENERGY (Γενική Διεύθυνση Ενέργειας) και να διαπραγματευτούν την έγκριση του μόνιμου μηχανισμού παρέμβασης στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος προγραμματίζεται από την κυβέρνηση να ισχύσει από την 1η Ιουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη προηγηθεί διεξοδικές συζητήσεις με τα αρμόδια στελέχη της Κομισιόν. Και όπως αναφέρουν στο «worldenergynews.gr» στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι θετικό, ενώ δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιο σοβαρό ζήτημα που να προσκρούει στις νέες κατευθύνσεις του ανανεωμένου σχεδίου «REPowerEU» ως προς το διασυνοριακό εμπόριο ή τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων. Έτσι, οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών έχουν δώσει, καταρχάς, ένα προφορικό ΟΚ, ώστε σήμερα και αύριο να ακολουθήσουν οι συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο, παρουσία του Έλληνα υπουργού και των Επιτρόπων Ενέργειας και Ανταγωνισμού.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης