Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάποιοι σορτάρουν τη βρετανική λίρα και περιμένουν την... αποκάλυψη που περιέγραψε ο Bailey (ΒοΕ)

Κάποιοι σορτάρουν τη βρετανική λίρα και περιμένουν την... αποκάλυψη που περιέγραψε ο Bailey (ΒοΕ)

Για «αποκάλυψη» στις τιμές των τροφίμων έχει προειδοποιήσει ο κεντρικός τραπεζίτης της Αγγλίας

Σχετικά Άρθρα

Ολοένα και περισσότερο αρνητικές θέσεις έναντι της βρετανικής λίρας λαμβάνουν οι περισσότεροι traders, καθώς η κρίση κόστους ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζει να γιγαντώνεται.
Ο πληθωρισμός έφτασε στο 9% ετησίως τον Απρίλιο, ένα υψηλό 40 ετών, καθώς οι τιμές των τροφίμων και της ενέργειας συνέχισαν να κινούνται υψηλότερα μετά την αύξηση του ανώτατου ορίου των τιμών της ενέργειας των νοικοκυριών από τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου κατά 54% στην αρχή του μήνα.
Και σε αυτό το περιβάλλον, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey προειδοποίησε για μια «αποκάλυψη» στις τιμές των τροφίμων.

Οι προοπτικές της στερλίνας

Η στερλίνα έχει υποχωρήσει σχεδόν 8% έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους έως σήμερα και κυμαίνεται λίγο κάτω από τα 1,25 δολάρια σήμερα, προσεγγίζοντας τα χαμηλά δύο ετών.
Η Τράπεζα της Αγγλίας αντιμετωπίζει το απίστευτο έργο της αύξησης των επιτοκίων σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, αποφεύγοντας ταυτόχρονα να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση, μια ισορροπία που φαίνεται να γίνεται όλο και πιο δύσκολο να επιτευχθεί.
Ο Sam Zief, επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής συναλλάγματος στην JPMorgan Private Bank, είπε στο CNBC ότι αν και η στερλίνα είναι «απίστευτα φθηνή» αυτή τη στιγμή, οι επενδυτές που θέλουν να κλειδώσουν τα πρόσφατα κέρδη στο δολάριο θα ήταν καλύτερα να κοιτάξουν τα ευρώ παρά το βρετανικό νόμισμα.
«Η ΕΚΤ μόλις βγαίνει από την εποχή των αρνητικών επιτοκίων, ενώ η BOE βρίσκεται ήδη σε περιοχή με θετικό επιτόκιο», υπενθύμισε ο Zief.

Οι short στη στερλίνα

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και οι θεσμικοί επενδυτές κατείχαν περισσότερες από 128.000 ανοιχτές θέσεις έναντι της λίρας, έναντι μόλις 32.000 θέσεων αγοράς.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η υποαπόδοση της στερλίνας είναι η ισχυρότερη πεποίθηση της αγοράς σήμερα.
Η Goldman έχει ήδη συστήσει στους επενδυτές να είναι long για το ευρώ έναντι της λίρας, με στόχο τα £0,87, και αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε επίσης μια short θέση στη λίρα έναντι του ελβετικού φράγκου, με στόχο το 1,18.
Οι αναλυτές της Goldman Sachs προβλέπουν ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας θα υιοθετήσει πιο σκληρή γραμμή κατά του πληθωρισμού που υπερβαίνει τον στόχο της και θα λάβει μέτρα για να αποτρέψει την υποτίμηση του νομίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης