Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για «αποκάλυψη» στις τιμές των τροφίμων προειδοποιεί ο κεντρικός τραπεζίτης της Αγγλίας

Για «αποκάλυψη» στις τιμές των τροφίμων προειδοποιεί ο κεντρικός τραπεζίτης της Αγγλίας
Για «αποκάλυψη» στις τιμές των τροφίμων προειδοποίησε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας
Σχετικά Άρθρα

Για «αποκάλυψη» στις τιμές των τροφίμων προειδοποίησε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, εν μέσω του σοκ που έχει προκαλέσει στις τιμές ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Ο Andrew Bailey έστειλε ένα ζοφερό μήνυμα, παράλληλα με την προειδοποίηση ότι βιώνουμε ένα «πραγματικό σοκ στα εισοδήματα» που προέρχεται από τις τιμές της ενέργειας, αλλά στάθηκε στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας.
Ο διοικητής δήλωσε ότι ένιωθε «αβοήθητος» καθώς υπερασπιζόταν τη νομισματική πολιτική της Τράπεζας, παρά το γεγονός ότι τα νοικοκυριά πλήττονται από τον αυξανόμενο πληθωρισμό.
Ο κ. Bailey δήλωσε στους βουλευτές της αρμόδιας Επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών τη Δευτέρα ότι η καταναλωτική ζήτηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα επηρεαστεί από τον τρέχοντα πληθωρισμό, ο οποίος είναι επί του παρόντος ο υψηλότερος των τελευταίων 30 ετών.
Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία κατέγραψε πληθωρισμό στο 7% τον Μάρτιο και αργότερα αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει πληθωρισμό άνω του 8% για τον Απρίλιο.
Η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε ότι ο πληθωρισμός είναι πιθανό να κορυφωθεί στο 10,25% κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2022.
Τα αυξανόμενα στοιχεία θα ασκήσουν περαιτέρω πίεση στους ήδη συμπιεσμένους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και είναι πιθανό να οδηγήσουν σε υψηλότερη ανεργία.
Ο κ. Bailey είπε στους βουλευτές: «Ο κύριος μοχλός του πληθωρισμού και αυτό που τον μειώνει είναι το πολύ μεγάλο, πραγματικό εισοδηματικό σοκ που προέρχεται από εξωτερικές δυνάμεις και, ιδιαίτερα, από τις τιμές της ενέργειας και τις παγκόσμιες τιμές αγαθών.

Δεν συμμερίζεται την ανησυχία η κυβέρνηση

Τις απόψεις του κεντρικού τραπεζίτη δεν συμμερίζεται ο υπουργός για τη Βόρεια Ιρλανδία, Brandon Lewis.
Ο κ. Lewis δήλωσε στο Sky News: «Έμεινα κάπως έκπληκτος που είδα αυτή τη συγκεκριμένη αλλαγή της φράσης, γιατί προφανώς όλοι μπορούμε να δούμε ότι οι τιμές μπορούν να κινηθούν... με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σχετικά γρήγορα.
«Αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δώσουμε αυτή τη στήριξη στους ανθρώπους σε όλη τη χώρα.
"Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει μια πρόκληση. Αυτή δεν είναι μια απλή πρόκληση για να αντιμετωπίσουμε - είναι μια παγκόσμια πρόκληση.
Ο Lewis τόνισε ότι τα σχόλια του διοικητή είναι θέμα της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία είναι ανεξάρτητη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης