Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Η Ρωσία δεν θα απομονωθεί πάρα τον «ολικό υβριδικό πόλεμο» εναντίον της - Η Δύση δεν βρήκε προδότες στη Μόσχα

Lavrov: Η Ρωσία δεν θα απομονωθεί πάρα τον «ολικό υβριδικό πόλεμο» εναντίον της - Η Δύση δεν βρήκε προδότες στη Μόσχα

Οι προσπάθειες της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, δηλωσε ο Sergey Lavrov

Σχετικά Άρθρα
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov δήλωσε το Σάββατο 14 Μάιου 2022 ότι η Δύση έχει εξαγγείλει έναν «ολικό υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο θα διαρκέσει, όπως μετέδωσε το Reuters.
Επισήμανε ότι όλοι θα νιώσουν τις συνέπειες αυτού του πολέμου.
Οι προσπάθειες της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, δηλωσε ο Lavrov, αναφερόμενος στις κυρώσεις για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύνοδος Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής

Την ίδια ο Sergey Lavrov θα έχει ετήσια συνάντηση με ειδικούς από το Συμβούλιο Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής της Ρωσίας.
Κάθε χρόνο, οι ειδικοί του συμβουλίου συγκεντρώνονται για να συζητήσουν τις σημαντικές τάσεις και προκλήσεις της εξωτερικής πολιτικής και τα πιθανά μελλοντικά βήματα της Ρωσίας.
«Όπως συνήθως, η συνάντηση θα συγκεντρώσει μέλη της ακαδημαϊκής και άλλων κοινοτήτων, διπλωμάτες, στρατιωτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους», ανέφερε το συμβούλιο σε δήλωση για την επικείμενη εκδήλωση.

Γεωπολιτική και οικονομία

Οι γεωπολιτικές αλλαγές εν μέσω της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία αναμένεται να αποτελέσουν το επίκεντρο των συζητήσεων.
Επιπλέον, σημαντική προσοχή θα δοθεί στη νέα οικονομική κατάσταση που δημιουργήθηκε από τις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία.

Στρατηγική ανάπτυξη

Το Συμβούλιο Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής είναι ένας δημόσιος οργανισμός που ιδρύθηκε από μια ομάδα πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσίων προσώπων, ερευνητών και δημοσιογράφων στη Μόσχα το 1992.
Στόχος του οργανισμού είναι να διευκολύνει την ανάπτυξη και την εφαρμογή των αντιλήψεων στρατηγικής ανάπτυξης της Ρωσίας και την εξωτερική και εσωτερική πολιτική της χώρας, καθώς και την ενίσχυση της οικοδόμησης του έθνους και της κοινωνίας των πολιτών.

Θύμα της Δύσης

Στην ομιλία του με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ημερών από την έναρξη του πολέμου, ο Lavrov στάθηκε ιδιαίτερα στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας παρουσίασε τη χώρα του ως το θύμα της Δύσης και όχι ως τον εισβολέα της Ουκρανίας.
«Κάναμε ότι μπορούσαμε για να αποφύγουμε μια ευθεία σύγκρουση» ισχυρίστηκε επιμένοντας στη γραμμή πως η Μόσχα δεν ακολούθησε μια επιθετική στρατηγική απέναντι στην Ουκρανία.

Σπάσαμε την απομόνωση

Όσον αφορά στις κυρώσεις υποστήριξε πως η Ρωσία έχει συνηθίσει την στοχοποίηση της.
«Δεν μας είναι άγνωστες οι κυρώσεις.
Ήταν σχεδόν πάντα εκεί με μια μορφή ή με κάποια άλλη» ισχυρίστηκε επισημαίνοντας πως οι προσπάθειες που καταβάλλει η Δύση, ώστε να απομονώσει τη Ρωσία, είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. ‘
Ως παράδειγμα δε, του τελευταίου είναι, κατά τον Lavrov , οι σημαντικές σχέσεις της Ρωσίας με χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, η Αλγερία και οι χώρες του Κόλπου.

Μέχρι τελευταίου Ουκρανού

Τα δυτικά κράτη είναι έτοιμα να αντιταχθούν στη Ρωσία «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», η οποία παραμένει μια βολική θέση για τις ΗΠΑ, οι οποίες «ενορχηστρώνουν πέρα από τον ωκεανό» και αποδυναμώνουν την Ευρώπη επισήμανε επίσης ο Lavrov.
«Σήμερα, οι δυτικοί είναι έτοιμοι να αντιταχθούν στη Ρωσία, όπως λέμε σήμερα, «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».
Με την πρώτη ματιά, είναι μια πολύ βολική θέση, ειδικά για τις ΗΠΑ, που ενορχηστρώνουν γεωπολιτικές εξελίξεις πολύ πέραν των συνόρων της, ενώ επίσης πέτυχε την αποδυνάμωση της Ευρώπης, εκκαθάριση των αγορών για τα δικά μας αγαθά, τεχνολογίες και στρατιωτικο-τεχνικά προϊόντα», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

Πολυεπίπεδη κατάσταση και Νεοαποικιακή λογική

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός σημείωσε ότι, στην πραγματικότητα, η κατάσταση είναι «πολυεπίπεδη».
«Και εμείς, οι ΗΠΑ, η Κίνα και όλοι καταλαβαίνουμε ότι σήμερα αποφασίζεται εάν η παγκόσμια τάξη πραγμάτων θα γίνει πραγματικά δίκαιη, δημοκρατική και πολυκεντρική, ή αυτή η μικρή ομάδα χωρών θα καταφέρει να επιβάλει στη διεθνή κοινότητα έναν νεο-αποικιακό διαχωρισμό. του κόσμου σε αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους εξαιρετικούς και σε όλους τους άλλους, που υποτίθεται ότι εκτελούν τη βούληση των εκλεκτών», υπογράμμισε.«Κανείς δεν είδε αυτούς τους κανόνες, κανείς δεν τους συζήτησε ή τους ενέκρινε, αλλά επιβάλλονται στη διεθνή κοινότητα», συνέχισε.

Το νέο Bretton-Woods και οι φιλελεύθερες δημοκρατίες

Ο κορυφαίος διπλωμάτης έκανε μια παρατήρηση για μια δήλωση απο την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen, η οποία είπε ότι η δημιουργία ενός νέου συστήματος Bretton-Woods πρέπει να ξεκινήσει με «τις αξίες που θέλουν να υποστηρίξουν οι φιλελεύθερες δημοκρατίες» και ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν την αλυσίδα της προσφοράς μόνο με τα κράτη που «μοιράζονται «ένα σύνολο κανόνων και αξιών σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας».
«Κατά τη γνώμη μου, αυτή η υπόδειξη είναι απολύτως σαφής», είπε ο Lavrov.
«Η πρόσβαση σε δολάρια και τα οφέλη του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος γενικά θα πρέπει να παρέχεται μόνο σε όσους ακολουθούν αυτούς τους αμερικανικούς κανόνες, ενώ όσοι διαφωνούν θα τιμωρούνται»,  σημείωσε.

Η Δύση δεν μπόρεσε να βρει προδότες στη Μόσχα

Η Δύση δεν μπόρεσε να βρει προδότες ανάμεσα στους Ρώσους διπλωμάτες, αν και έγιναν τέτοιες προσπάθειες, τόσο εντός όσο και εκτός Ρωσίας, δήλωσε επίσης ο Sergei Lavrov.
«Δεν κατάφεραν να βρουν προδότες ανάμεσα στους διπλωμάτες, αν και έγιναν τέτοιες προσπάθειες, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από τη χώρα μας», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Ο Lavrov υπογράμμισε ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες συνεχίζουν να εκπληρώνουν τα επαγγελματικά τους καθήκοντα, πιστά και πλήρως, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής, αναφέρει το Tass.
Επεσήμανε ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συμπατριωτών του στο εξωτερικό.
«Όταν η Δύση αντέδρασε υστερικά στην έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, όταν απλώς ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις, εμείς, ενεργώντας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, παρείχαμε όλη την απαραίτητη συνεργασία για τον επαναπατρισμό των πολιτών μας που βρέθηκαν στο εξωτερικό», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
«Τα καθήκοντά μας στην προξενική υπηρεσία για τους Ρώσους πολίτες παραμένουν επίσης, ήταν πάντα πολλά», κατέληξε ο Lavrov.



www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης