Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε έναν επιθετικό παίκτη

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε έναν επιθετικό παίκτη
Εγείρονται ερωτήματα για το πόσο αθώα είναι η επιθυμία του Κιέβου να ενταχθεί στην ΕΕ είπε ο Lavrov
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η Ευρώπη έχει μετατραπεί από μια παραγωγική και οικονομική πλατφόρμα σε έναν επιθετικό παίκτη διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε ερωτηματικά για την πρόθεση της Ουκρανίας να ενταχθεί στην ΕΕ.
«Το Κίεβο προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να τονίσει την επιθυμία του να γίνει η Ουκρανία μέλος της ΕΕ.
Εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες ως προς το πόσο αθώα είναι αυτή η επιθυμία, δεδομένου ότι η ΕΕ έχει μετατραπεί από μια παραγωγική και οικονομική πλατφόρμα σε έναν επιθετικό παίκτη.
Η Ουκρανία, παρά τις δημόσιες δηλώσεις του ηγέτη της, έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να αποκτήσει status ουδετερότητας, και να μην προσχωρήσει σε κανένα μπλοκ» υποστήριξε ο Lavrov, ο οποίος έβαλε και κατά των Δυτικών που απαιτούν από άλλα κράτη να υιοθετήσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ λένε ότι η Ρωσία είναι μια κατεστραμμένη χώρα

«Σε αυτήν την περίπτωση, φυσικά, οι κυρώσεις έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την καταστροφή αυτών των δεσμών και η Δύση δεν το κρύβει αυτό.
Στις διεθνείς συναντήσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και χωρών της κεντρικής Ασίας, οι ΗΠΑ τους λένε απευθείας να μην τολμήσουν να συνεχίσουν τη συνεργασία με τη Ρωσία, ότι η Ρωσία είναι ήδη μια κατεστραμμένη χώρα, ποντάρετε σ’ εμάς.
Το ίδιο πράγμα λένε και στην περίπτωση της Κίνας.
Πρόκειται για μία θέση που δείχνει υπερβολική αυτοπεποίθηση, θράσος και αγένεια.
Έτσι χαρακτηρίζω τις ενέργειες των Δυτικών ομολόγων μου» είπε ο Lavrov, επισημαίνοντας πως η Ρωσία είχε προειδοποιήσει τους εταίρους της για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης