Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Έρχονται επιθετικές επιτοκιακές αυξήσεις στις ΗΠΑ έως και 1% - Ετοιμαστείτε για κραχ στα χρηματιστήρια

Nomura: Έρχονται επιθετικές επιτοκιακές αυξήσεις στις ΗΠΑ έως και 1% - Ετοιμαστείτε για κραχ στα χρηματιστήρια
Για κραχ στα χρηματιστήρια έκανε λόγο η Nomura…
Σχετικά Άρθρα

Επιθετικές επιτοκιακές αυξήσεις έως 1% σε καθεμία από τις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς της Fed «προφητεύει» η Nomura, η οποία προειδοποιεί για κραχ στις αγορές.
Μετά τις ανακοινώσεις Powell για αύξηση του επιτοκίου των Fed Funds κατά 0,5%, η Wall Street σημείωσε ένα πρωτόγνωρο ράλι.
Αλλά, εντέλει, οι επενδυτές αντιλήφθηκαν τι θα συμβεί… - κάτι που μας φέρνει στη σημερινή αξιοσημείωτη πτώση.
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να επισημανθεί πως η άνοδος κατά τη συνεδρίαση της 4ης Μαΐου 2022, σύμφωνα με τη Nomura, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα γιγαντιαίο gamma squeeze.
(Το gamma squeeze είναι ίδιον της αγοράς των παραγώγων, και συγκεκριμένα της διαπραγμάτευσης options.

Η τιμή αυτών των παραγώγων καθορίζεται από μια σειρά μαθηματικούς υπολογισμούς.
Το δε gamma βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όταν το παράγωγο είναι πολύ κοντά στη spot τιμή της μετοχής.
Ένα gamma squeeze μπορεί να προκληθεί από μεγάλους όγκους συναλλαγών προς μία κατεύθυνση σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Αυτό αναγκάζει τους traders να κλείσουν τις θέσεις τους, οδηγώντας σε μεγάλη άνοδο στην τιμή των μετοχών.)

Το αφήγημα

Σύμφωνα με τη Nomura, το σενάριο θα έχει ως εξής: «Αύξηση επιτοκίου 50 μ.β. και, κατόπιν, στις επόμενες δύο συνεδριάσεις της Fed, θα ακολουθήσουν αυξήσεις 75 μ.β.
Σε αυτά τα επίπεδα, ήτοι αθροιστικά στο 2,5%, το επιτόκιο θεωρείται ουδέτερο, δηλαδή υποτίθεται πως δεν θα επηρεάσει την ανάπτυξη.
Όμως, υπάρχει ρίσκο, το οποίο έχει να κάνει με την πιθανότητα ο πληθωρισμός να επιμείνει…
Σε αυτή την περίπτωση, λέει η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία, η οικονομία των ΗΠΑ μάλλον θα πρέπει να προσγειωθεί… απότομα.
Όταν αυτό έγινε αντιληπτό από τις αγορές, η μεταβλητότητα εντάθηκε, αφού, στην πραγματικότητα, οι αυξήσεις όχι μόνο θα αγγίξουν τις 75 μ.β., παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες εκ μέρους του προέδρου της Fed, Jay Powell, αλλά μπορεί να φτάσουν και στο 1%.
Διότι το τελευταίο πράγμα που θέλει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι η Wall Street να εκλάβει την αύξηση των 50 μ.β. ως πράσινο φως για την ανάληψη περισσότερου ρίσκου.
Tα παραπάνω μάς κάνουν να αναρωτιόμαστε πού βαδίζουμε... 
Εν προκειμένω, τόσο οι «ταύροι» όσο και οι «αρκούδες» επιθυμούν ράλι... – κάτι που επιβεβαιώθηκε.
Οι μεν γιατί επιθύμουν νέα παρέμβαση της Fed υπέρ της χαλάρωσης των συνθηκών και οι δε γιατί επιδιώκουν κέρδη μέσω πτώσης...
Ως εκ τούτου, η Nomura εκτιμά πως οποιοδήποτε trading θα είναι αποτελεσματικό με στρατηγικές «Short Delta», δηλαδή με τοποθέτηση σε παράγωγα που επιτρέπουν αποδόσεις εφόσον η αξία της εκάστοτε υποκείμενης μετοχής μειώνεται. 

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τη Nomura, η Fed ήθελε να αυξήσει τα επιτόκια πολύ παραπάνω, αλλά προτίμησε, χάριν των αγορών και της οικονομίας, να αγοράσει χρόνο…
Ωστόσο, οι πληθωριστικές πιέσεις θα αποδειχθούν επίμονες και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα γίνει πιο επιθετική, με τη σκληρή προσγείωση να καθίσταται αναπόφευκτη.
Εκτός αν υπάρξει νέα… πυροσβεστική παρέμβαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898