Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Sierra Investment: Βιώνουμε τη μεγαλύτερη bear market στην Ιστορία - Η συντριβή που θα ακολουθήσει θα είναι πρωτόγνωρη

Sierra Investment: Βιώνουμε τη μεγαλύτερη bear market στην Ιστορία - Η συντριβή που θα ακολουθήσει θα είναι πρωτόγνωρη
«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στη μεγαλύτερη bear market στην ιστορία – τουλάχιστον από αυτές που έχω βιώσει εγώ», δήλωσε ο David Wright, συνιδρυτής της Sierra Investment Management
Σχετικά Άρθρα

Άλλη μία ζοφερή εκτίμηση διατυπώνεται σε σχέση με την πορεία των αγορών, αυτήν τη φορά από τον συνιδρυτή του Sierra Investment Management, David Wright, ο οποίος προειδοποιεί πως τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει…
Ο 78χρονος David Wright είναι γνωστός για την ικανότητά του να επιτυγχάνει ισχυρές αποδόσεις σε ό,τι αφορά τα κεφάλαια που διαχειρίζεται σε περιόδους έντονης αστάθειας, όπως το 2008, όταν η Wall Street απώλεσε το 50% της αξίας της.
Οι απώλειές του όταν ξέσπασε η COVID ήταν επίσης σχετικά ήπιες.
Αλλά αυτές οι «καταστροφές» πιθανότατα θα μνημονεύονται ως ήπιες πτώσεις σε σύγκριση με το sell off που είναι προ των πυλών.
Σύμφωνα με τον David Wright, ο οποίος μοιράστηκε τις σκέψεις του για την αγορά κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Bloomberg, και οι δύο αυτές περίοδοι -μαζί με τη φούσκα dotcom- δεν θα είναι τίποτα σε σχέση με τη συντριβή που ακολουθεί.
«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στη μεγαλύτερη bear market στην ιστορία – τουλάχιστον από αυτές που έχω βιώσει εγώ», δήλωσε ο Wright, συνιδρυτής της Sierra Investment Management, η οποία εποπτεύει assets περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Φυσικά, στην αγορά υπάρχει… πόνος.
Ο S&P 500 έχει ήδη χάσει 12% της αξίας του φέτος, ενώ ο Nasdaq έχει περιπέσει σε bear market, αφού έχει υποχωρήσει περισσότερο από 20% σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά του τον Νοέμβριο.
Οι τιμές στα βασικά ομόλογα μειώθηκαν περισσότερο από 10%.
Το fund του Wright επενδύει ως επί το πλείστον σε τίτλους χρέους, αλλά και σε μια σειρά άλλων περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων ξένων μετοχών και των εταιρειών περιορισμένης ευθύνης.
Το Sierra Tactical All Asset Fund επενδύει σε αμοιβαία κεφάλαια και ETF, με τις μετοχές να μην ξεπερνούν το 3% του ενεργητικού του. Πάνω από το μισό του ταμείου είναι τίτλοι χρέους. Τα ομόλογα σταθερής διαβάθμισης αντιπροσώπευαν μόνο το 1% των διαθεσίμων του, ενώ τα εμπορεύματα ξεπερνούσαν το 9%.
Μέχρι στιγμής, σημειώνει απώλειες μόλις 2,3%, ξεπερνώντας το 91% των ανταγωνιστών του.
Το πρόβλημα είναι ότι οι επενδυτές των ΗΠΑ έχουν επενδύσει υπερβολικά ποσά σε μετοχές:
«Δεν υπάρχει άλλη χώρα στη γη που να έχει ποντάρει τόσο μεγάλο μέρος της καθαρής περιουσίας της σε μετοχές, αλλά, δυστυχώς, έχουμε εφησυχάσει», δήλωσε ο Wright, ο οποίος ίδρυσε τη Sierra Investment το 1987.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης