Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης για ηπατίτιδα: Τόσα χρόνια ο ιός δεν δημιουργούσε πρόβλημα, ξαφνικά δημιουργεί

Μαγιορκίνης για ηπατίτιδα: Τόσα χρόνια ο ιός δεν δημιουργούσε πρόβλημα, ξαφνικά δημιουργεί

Το σύνδρομο της οξείας ηπατίτιδας προσβάλλει κυρίως παιδιά κάτω των 5 ετών, χωρίς να αποκλείεται ότι θα εμφανιστεί και σε παιδιά έως 16 ετών

Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι τον αδενοϊό που φέρεται να προκαλεί την οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά, «μπορεί να τον έχουμε περάσει όλοι και 2 και 3 φορές στη ζωή μας», εξέφρασε ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.
Ωστόσο, όπως είπε, το σύνδρομο της οξείας ηπατίτιδας «χτυπάει» κυρίως παιδιά κάτω από 5 ετών και μπορεί να εμφανιστεί και σε παιδιά έως 16 ετών, με τις επιπλοκές να είναι πολύ σοβαρές και σπάνιες.
Το πιο πιθανό αίτιο, όπως εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης, στο οποίο οι Άγγλοι ήδη επικεντρώνονται, που είναι ένας αδενοϊός, είναι ένας ιός αρκετά κοινός.
«Αν είναι το βασικό αίτιο, βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν ξέρουμε γιατί αυτός ο ιός, ενώ τόσα χρόνια δεν δημιουργούσε πρόβλημα, ξαφνικά δημιουργεί», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά δε στο εάν θα έχουμε κρούσματα στην Ελλάδα, είπε ότι λογικά θα είναι αντίστοιχος αριθμός με τον πληθυσμό μας, δηλαδή 5-6 φορές λιγότερες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης