Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πατάει γκάζι ο ελληνικός τουρισμός - Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον Μάιο

Πατάει γκάζι ο ελληνικός τουρισμός - Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον Μάιο
της Εύας Οικονομάκη
Ταχύτητες ανεβάζει σταδιακά ο ελληνικός τουρισμός, με τον αριθμό των ταξιδιωτών να αυξάνεται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου ενόψει της εκκίνησης της καλοκαιρινής σεζόν και τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις για επαναφορά αφίξεων και εσόδων στα επίπεδα του 2019.
Περισσότερες από 1 εκατ. θέσεις από το εξωτερικό έχουν προγραμματιστεί για το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Recovery Tracker του Iνστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙNSETE). Συγκεκριμένα, για την εβδομάδα από 2 Μαΐου έως και τις 8 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί πάνω από 499 χιλιάδες θέσεις, με τον αντίστοιχο αριθμό για την αμέσως επόμενη εβδομάδα να υπερβαίνει τις 508 χιλιάδες και νέες θέσεις να προστίθενται συνεχώς.
Σε σχέση με την τρέχουσα εβδομάδα, την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου καταγράφεται αύξηση σε ποσοστό 27,9%, ενώ τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου σημειώνεται περαιτέρω αύξηση κατά 1,8%.

Οι βασικές πηγές τουρισμού

Τον τόνο δίνει η βρετανική αγορά, με τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο να εκτοπίζουν από την πρώτη θέση ως αγορά εισερχόμενων τουριστών για την Ελλάδα τους Γερμανούς.
Ο αριθμός των προγραμματισμένων θέσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδόν διπλασιάζεται για το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου έναντι του τελευταίου 15νθημέρου του Απριλίου και προσεγγίζει τις 270 χιλιάδες. Σε υψηλά επίπεδα κινούνται και οι προγραμματισμένες θέσεις από τη Γερμανία, με τον αντίστοιχο αριθμό να κυμαίνεται στις 240 χιλιάδες.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η γαλλική αγορά και ακολουθούν με μικρή διαφορά, ως προς τον αριθμό των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων, οι Ιταλοί και οι Ολλανδοί.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

Την πρωτοκαθεδρία στα αεροδρόμια που αναμένεται να υποδεχτούν τους περισσότερους ταξιδιώτες τις πρώτες ημέρες του Μαΐου είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με εκείνο του Ηρακλείου να έπεται.
Ισχυρή ζήτηση καταγράφεται και για τη Θεσσαλονίκη, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν δύο πρωτοκλασάτοι τουριστικοί προορισμοί, η Ρόδος και η Κέρκυρα.
Ενδεικτικά είναι και τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC-World Travel & Tourism Council), βάσει των οποίων η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις ευρωπαϊκές χώρες για τις οποίες η ζήτηση προσεγγίζει τα προ πανδημίας νούμερα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης