Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Η Δύση καλεί ανοιχτά το Κίεβο να μας επιτεθεί - Θα απαντήσουμε σκληρά

Zakharova (Ρωσία): Η Δύση καλεί ανοιχτά το Κίεβο να μας επιτεθεί - Θα απαντήσουμε σκληρά
Μας ανησυχεί η κλιμάκωση στην Υπερδνειστερία υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Δύση καλεί ανοιχτά το Κίεβο να επιτεθεί στη Ρωσία χρησιμοποιώντας τα όπλα που του δίνει διατύπωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova.
Σε δηλώσεις της η Zakharova υποστήριξε ότι η Ρωσία θα απαντήσει σκληρά σε περίπτωση που το Κίεβο αποφασίσει να πλήξει ρωσικούς στόχους ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία της Ρωσίας για τα όσα συμβαίνουν στην Υπερδνειστερία.
Σύμφωνα με τη Zakharova, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky «χρησιμοποιείται» από τη Δύση και σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τη Δύση να μην παίζει με την υπομονή της Ρωσίας.
«Μια τέτοια επιθετικότητα κατά της Ρωσίας δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση.
Θα θέλαμε το Κίεβο και οι δυτικές πρωτεύουσες να λάβουν σοβαρά υπόψη τη δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι περαιτέρω πρόκληση που θα ωθήσει την Ουκρανία να χτυπήσει εγκαταστάσεις σε ρωσικό έδαφος, θα προκαλέσει σκληρή απάντηση από τη Ρωσία» είπε η Zakharova, η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας, James Heappey.

Μαριονέτα ο Zelensky

Η Zakharova είπε πως η κυβέρνηση Zelensky είναι μια «μαριονέτα» της Δύσης, η οποία κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη είναι.
«Και πάλι βλέπουμε ότι το καθεστώς του Zelensky δεν είναι ανεξάρτητο και ότι οι αποφάσεις του εξαρτώνται πλήρως από τους ξένους.
Πιστεύω ότι οι Δυτικοί προσπαθούν να επιβάλουν τη σκέψη ότι οι πράξεις του είναι ανεξάρτητες.
Είμαι σίγουρη ότι έτσι πιστεύει μια ομάδα ατόμων, που ονομάζουμε καθεστώς του Κιέβου, ότι λαμβάνει ανεξάρτητες αποφάσεις και ότι ελέγχει την κατάσταση.
Αυτό είναι απλώς μια ψευδαίσθηση.
Σας χρησιμοποιούν» είπε η Zakharova.

Τρομοκρατικές ενέργειες στην Υπερδνειστερία

Όπως είπε, η Μόσχα θεωρεί τα γεγονότα στην Υπερδνειστερία ως τρομοκρατικές ενέργειες, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν.
«Είμαστε ανήσυχοι από την κλιμάκωση της έντασης στην Υπερδνειστερία, όπου τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πολλά περιστατικά βομβαρδισμών και εκρήξεων σε εγκαταστάσεις αξιωματούχων και υποδομών.
Θεωρούμε αυτές τις ενέργειες ως τρομοκρατικές που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή και αναμένουμε μια ενδελεχή και αντικειμενική διερεύνηση όλων των συνθηκών του συμβάντος» υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Όπως είπε η Ρωσία καταδικάζει κάθε απόπειρα εμπλοκής της Υπερδνειστερίας σε αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία.

Ευρωπαίοι κλείνουν το μάτι στο ναζισμό της Ουκρανίας

Επιπλέον, η Zakharova είπε ότι οι κάτοικοι ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών, όπως από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Μ. Βρετανία, κλείνουν το μάτι στο ναζισμό στην Ουκρανία.
Αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στο τι συνέβη στη Γερμανία τις δεκαετίες του ’20 και του ’30, κατηγόρησε την Ουκρανία ότι κρατά ανθρώπους ως ομήρους και τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης