Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η προέλαση στην Ουκρανία κλιμακώνεται, ο Putin προειδοποιεί ευθέως το ΝΑΤΟ – Η Ρωσία θα ανακηρύξει την αυτονομία της Kherson

Η προέλαση στην Ουκρανία κλιμακώνεται, ο Putin προειδοποιεί ευθέως το ΝΑΤΟ – Η Ρωσία θα ανακηρύξει την αυτονομία της Kherson
Οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται για να ανακοινώσουν την ανεξαρτησία της «Λαϊκή Δημοκρατία της Kherson» (KNR) στην Νότια Ουκρανία

Η εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία κλιμακώνεται και μαζί και ο ενεργειακός πόλεμος.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin προειδοποίησε το ΝΑΤΟ να μην παρεμβαίνει στην εισβολή στην Ουκρανία γιατί οι ρωσικές δυνάμεις θα δώσουν άμεση απάντηση με την χρήση προηγμένων όπλων.
Όποιος απειλήσει την Ρωσία θα λάβει άμεση και αποφασιστική απάντηση ήταν το μήνυμα του Putin κατά του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι εάν απειληθεί η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλα τα οπλικά της συστήματα…
Εν τω μεταξύ η Ρωσία προετοιμάζει μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στο Donbass και Νότια Ουκρανία ενώ βρίσκεται κοντά στο να ανακηρύξει την αυτονομία της Kherson στην Νότια Ουκρανία.

Εκρήξεις στην ουκρανική πόλη Kherson στην Νότια Ουκρανία

Στην πόλη Kherson της νότιας Ουκρανίας, μια σειρά εκρήξεων σημειώθηκε κοντά σε τηλεοπτικούς σταθμούς και αναμεταδότες θέτοντας προσωρινά εκτός λειτουργίας ορισμένα ρωσικά κανάλια.
Πύραυλοι και ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στην πόλη από τις ουκρανικές δυνάμεις βορειοδυτικά.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλαση

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν τόσο από το Izyum όσο και σε συνεχείς επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής επαφής στην ανατολική Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν αρκετές μικρές πόλεις ακριβώς δυτικά του Izyum τις τελευταίες 24 ώρες.
Ενώ αυτή η γραμμή προέλασης απομακρύνει τις ρωσικές δυνάμεις από τον κύριο στόχο τους τις Περιφέρειες Donetsk και Luhansk, πιθανότατα σκοπεύουν να υπερκεράσουν τις αμυντικές θέσεις της Ουκρανίας στους αυτοκινητόδρομους προς Barvinkove και Slovyansk. Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν αρκετές μικρές προόδους στην ανατολική Ουκρανία.
Η αυξανόμενη συγκέντρωση πυροβολικού από τη Ρωσία είναι πιθανό να επιτρέψει αυτές τις τακτικές προόδους.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν μεθοδικά σε αρκετούς τομείς, αλλά δεν έχουν επιτύχει αξιοσημείωτες ανακαλύψεις.
Η ικανότητα των ρωσικών δυνάμεων να περικυκλώνουν μεγάλες ομάδες ουκρανικών δυνάμεων πλέον αποτελεί προτεραιότητα.

Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) ανέφερε στις 27 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν μεγάλης κλίμακας «μέτρα φιλτραρίσματος» στις περιφέρειες Χάρκοβο, Kharkiv, Zaporizhia, Kherson, Mykolaiv, Luhansk και Donetsk.
Το «φιλτράρισμα» στοχεύει άνδρες στρατιωτικής ηλικίας, πρώην στρατιωτικό και προσωπικό επιβολής του νόμου και φιλο-Ουκρανούς ακτιβιστές για ανακρίσεις.

Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα πραγματοποίησαν επιδρομές με drone ή πιθανώς πυραύλους σε ρωσικά κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης στο Belgorod και στο Voronezh στις 27 Απριλίου. Ρωσικές πηγές και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν πολλαπλές εκρήξεις στις 27 Απριλίου.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα θα πραγματοποιήσουν περαιτέρω διασυνοριακά πλήγματα για να διαταράξουν τη ρωσική επιμελητεία.

Η συγκέντρωση πυροβολικού είναι πιθανό να επιτρέπει περιορισμένες ρωσικές προόδους στην ανατολική Ουκρανία, αν και οι ρωσικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να διασπούν τις ουκρανικές άμυνες.

Οι ρωσικές δυνάμεις διοχέτευσαν πρόσθετες ενισχύσεις και μονάδες τακτικών πυραύλων στο μέτωπο του Izyum και έκαναν μικρές προόδους.

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα επιχειρούν να παρακάμψουν τις ουκρανικές δυνάμεις στο δρόμο προς το Barvinkove προωθώντας απευθείας δυτικά προτού στραφούν προς τα νότια τις επόμενες ημέρες.

Οι σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί και οι συνεχείς επιθέσεις πιέζουν τους εναπομείναντες Ουκρανούς στο εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης.
Οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν μια περιοδεία για τα μέσα ενημέρωσης στις κατεχόμενες περιοχές της Μαριούπολης στις 28 Απριλίου.

Οι ρωσικές δυνάμεις γύρω από τη Kherson πιθανότατα προετοιμάζονται για μια νέα επίθεση για την κατάληψη ολόκληρης της Περιφέρειας Kherson τις επόμενες ημέρες, αλλά οι ουκρανικές αντεπιθέσεις συνεχίζουν να διακόπτουν τις ρωσικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται για να ανακοινώσουν την ανεξαρτησία της «Λαϊκή Δημοκρατία της Kherson» (KNR) στην Νότια Ουκρανία.
Η Ρωσία για ορισμένους προετοιμάζεται είτε να οδηγήσει την Υπερδνειστερία στον πόλεμο στην Ουκρανία είτε να αποσταθεροποιήσει την ίδια τη Μολδαβία για να ασκήσει πρόσθετη πίεση στο ΝΑΤΟ.

Ο Putin προειδοποιεί για «αστραπιαία» απάντηση εάν στρατηγικά απειληθεί η Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin προειδοποίησε τις εξωτερικές δυνάμεις να μην παρεμβαίνουν στην ουκρανική σύγκρουση, υποσχόμενος μια «αστραπιαία» απάντηση σε τέτοιες ενέργειες, με τη χρήση των πιο προηγμένων όπλων της Ρωσίας.
«Εάν κάποιος αποφασίσει να παρέμβει στα τρέχοντα γεγονότα από έξω και να δημιουργήσει απαράδεκτες στρατηγικές απειλές για εμάς, θα πρέπει να γνωρίζει ότι η απάντησή μας σε αυτά τα επερχόμενα χτυπήματα θα είναι γρήγορη, αστραπιαία».

«Έχουμε όλα τα εργαλεία για να το κάνουμε αυτό.
Εργαλεία για τα οποία κανείς εκτός από εμάς δεν μπορεί να διαθέτει.
Θα τα χρησιμοποιήσουμε εάν προκύψει τέτοια ανάγκη», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, χωρίς να διευκρινίσει ποια εργαλεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Η Γερμανία ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικής ενέργειας

Μια ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι η Γερμανία ήταν ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικής ενέργειας κατά τους δύο πρώτους μήνες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Κέντρο Έρευνας για την Ενέργεια και τον Καθαρό Αέρα υπολογίζει ότι η Ρωσία κέρδισε 66,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τις εξαγωγές ορυκτών καυσίμων από τότε που ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Χρησιμοποιώντας δεδομένα για τις κινήσεις των πλοίων, την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των ροών φυσικού αερίου μέσω αγωγών και εκτιμήσεις που βασίζονται στο ιστορικό μηνιαίο εμπόριο, οι ερευνητές υπολογίζουν ότι η Γερμανία πλήρωσε στη Ρωσία περίπου 9,1 δισεκατομμύρια ευρώ για παραδόσεις ορυκτών καυσίμων τους πρώτους δύο μήνες του πολέμου.
vv1.png

vv2.png

vv3.png
vv5.png

vv5_1.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης