Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία έως τέλος 2022; - Zelensky: Στόχος της Ρωσίας να διαμελίσει την κεντρική και ανατολική Ευρώπη

Πόλεμος στην Ουκρανία έως τέλος 2022; - Zelensky: Στόχος της Ρωσίας να διαμελίσει την κεντρική και ανατολική Ευρώπη
Η Μόσχα θέλει να επιφέρει πλήγμα στη Δημοκρατία σε όλο τον κόσμο υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

(upd) Την θέση πως στόχος της Ρωσίας δεν είναι μόνο η κατάληψη της Ουκρανίας αλλά και ο διαμελισμός ολόκληρης της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης διατύπωσε κατά το χθεσινοβραδινό διάγγελμα του στον ουκρανικό λαό ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, επισημαίνοντας πως η στόχευση της Μόσχας πάει πολύ πέρα από την εισβολή στην χώρα του.
Μάλιστα η ουκρανική πλευρά υποστηρίζει πως ο πόλεμος θα διαρκέσει για πολλούς μήνες ακόμα, ενδεχομένως και όλο το 2022.
«Σε τελευταία ανάλυση στόχος της ηγεσίας της Ρωσίας δεν είναι απλώς να καταλάβει την επικράτεια της Ουκρανίας, αλλά να διαμελίσει ολόκληρη την κεντρική και ανατολική Ευρώπη και να καταφέρει πλήγμα στη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο», υποστήριξε ο Zelensky, ο οποίος με αφορμή τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην Υπερδνειστερία, είπε ότι η Ρωσία επιχειρεί και εκεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση.

Απειλούν τη Μολδαβία

Πάντως, υποστήριξε πως και εκεί, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε κλιμάκωση από την πλευρά των Ρώσων.
«Ο στόχος τους είναι προφανής, θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην περιοχή, να απειλήσουν τη Μολδαβία.
Θέλουν να δείξουν, ότι εάν η Μολδαβία στηρίξει την Ουκρανία, τότε θα γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες» τόνισε ο Zelensky, αναφέροντας πως στον «ελεύθερο κόσμο» πρακτικά οι πάντες αντιλαμβάνονται πως η εισβολή στην Ουκρανία δεν είναι παρά η αρχή.
«Οι συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις, στην Οδησσό (νότια), στο Donbass (ανατολικά), το μόνο που θα φέρουν στη Ρωσία είναι κι άλλες απώλειες» υπογράμμισε ο Zelensky, επισημαίνοντας ότι αυτές θα φέρουν νέες κυρώσεις της ΕΕ και περισσότερους περιορισμούς στο εμπόριο.
«Η πλειονότητα των Ρώσων θα πληρώσει για την επιθετική πολιτική της κυβέρνησης καθώς θα καταδικαστεί στη φτώχεια» υπογράμμισε ο Zelensky.

Arestovych (Ουκρανία): Ο πόλεμος με τη Ρωσία μπορεί να διαρκέσει όλο το 2022

Την εκτίμηση πως ο πόλεμος με τη Ρωσία μπορεί να διαρκέσει όλο το 2022 διατύπωσε ο Oleksiy Areostovych, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
Όπως είπε, τα τα όπλα που παρέλαβαν πρόσφατα οι ουκρανικές δυνάμεις θα έχουν «σοβαρό αντίκτυπο» στην πορεία του πολέμου από τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου.
«Ο πόλεμος πιθανόν θα διαρκέσει αρκετούς μήνες ακόμη.
Πρέπει να προετοιμαστούμε για μακρά σύρραξη».
Ακόμη κι αν σταματήσουν οι μάχες στο Donbass που βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτό δεν θα σημάνει το τέλος του πολέμου» τόνισε ο Arestovych.

Podolyak (Ουκρανία): Έχω κακές ειδήσεις για τη Ρωσία σχετικά με την αποστρατιωτικοποίηση μας

Την απόφαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να ενισχύσουν με ακόμα περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό την Ουκρανία χαιρέτισε ο Mikhailo Podolyak, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Volodomyr Zelensky.
«Ενα από τα περίεργα αιτήματα της Ρωσίας στην έναρξη του πολέμου ήταν η «πλήρης αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας.
Έπειτα από την χθεσινή καθοριστική συνάντηση 40 υπουργών Άμυνας έχω κακές ειδήσεις για τη Ρωσία.
Ικανότητα, ταχύτητα, επιμελητεία, διευρυμένο φάσμα όπλων - η Ουκρανία ενισχύεται» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Podolyak.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης