Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία έχει δίκιο η Ουκρανία πρέπει να διχοτομηθεί – Οι ΗΠΑ δεν θα κερδίσουν… - Διχάζεται η Ευρώπη για το φυσικό αέριο

Η Ρωσία έχει δίκιο η Ουκρανία πρέπει να διχοτομηθεί – Οι ΗΠΑ δεν θα κερδίσουν… - Διχάζεται η Ευρώπη για το φυσικό αέριο
Είναι ξεκάθαρο ότι οι ΗΠΑ θέλουν ο πόλεμος στην Ουκρανία να συντηρηθεί για να μπορέσουν να πωλήσουν περισσότερα όπλα και περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG
Σχετικά Άρθρα

Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία με τον πόλεμο που μαίνεται με την Ρωσία μετά την εισβολή… συντηρούν μια επιδεινούμενη κατάσταση με παγκόσμιες στρατιωτικές, πολιτικές, οικονομικές και ενεργειακές προεκτάσεις.
Ακόμη φως στο τούνελ δεν φαίνεται, το βαθύ σκοτάδι κυριαρχεί… και τα ερωτήματα είναι πολλά.
Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα σε στρατιωτικό επίπεδο αλλά και όπως έχει εξελιχθεί η στάση της Δύσης... η Ουκρανία νομοτελειακά θα διχοτομηθεί, η ανατολική και νότια Ουκρανία θα καταλήξει στην Ρωσία και αυτό είναι αναπόφευκτο και αναγκαίο άπαξ και οι πληθυσμοί εκεί είναι ρωσώφωνοι και δέχονταν συστηματική πίεση από την Ουκρανία.
Φαίνεται να υπάρχει σχέδιο να αναγνωριστούν 4 ή 5 ανεξάρτητες δημοκρατίες στην Ουκρανία από την Ρωσία συμπεριλαμβανομένων των Donetsk και Luhansk.
Το επίκεντρο των αναγνωρίσεων θα είναι Ανατολική και Νότια Ουκρανία.
Ο ουκρανικός στρατός με εντολή Zelensky του Προέδρου της Ουκρανίας σχεδίαζε μεγάλη επίθεση σε Donbass και Κριμαία πριν ξεκινήσει η εισβολή της Ρωσίας...
Η ανατολική Ουκρανία, το Donbass είναι η βιομηχανική ζώνη της χώρας και η Κριμαία κομβικό σημείο για την θαλάσσια ανάπτυξη της Ουκρανίας.
Και οι δύο περιοχές με ποσοστά ρωσώφων 80% κατά μέσο όρο δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ρωσία...
Ο πόλεμος πάντως δεν θα τελειώσει εύκολα, ίσως απαιτηθούν και μήνες ακόμη και έως το τέλος του 2022..

1)Η Ρωσία θα πετύχει τους στρατιωτικούς της στόχους;
Απάντηση
Η Ρωσία έχει ήδη πετύχει τους βασικούς της στρατιωτικούς στόχους αν και όχι στο 100% των αρχικών της φιλοδοξιών.
Εάν δει κανείς τους καθημερινούς χάρτες εξέλιξης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία από το Kharkiv βόρεια, ανατολικά στο Luhansk και Donetsk στην περιοχή του Donbass, νοτιότερα στην Μαριούπολη και έως το Kherson προς την Οδησσό βρίσκονται υπό τον ρωσικό έλεγχο.
Το 30% των εδαφών και το 75% της ακτογραμμής στην Αζοφική και Μαύρη Θάλασσα ελέγχονται από τις ρωσικές δυνάμεις.
Οι ΗΠΑ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Austin ανέφερε ότι η Ρωσία ηττήθηκε αλλά το συμπέρασμα του μαύρου υπουργού άμυνας είναι ανάλογης αξιοπιστίας με την απόφαση του κατά την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του να επιτρέψει την συμμετοχή στο στρατό και τρανσέξουαλ.
χχχ1.png

χχχ2.png

χχχ3.png
χχχ4.png

2)Η Ουκρανία με τόσο μεγάλη στρατιωτική βοήθεια που λαμβάνει θα αντεπιτεθεί;

Απάντηση
Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να ανακτήσει τα κατακτημένα εδάφη, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εδραιωθεί.
Όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η δύση συντηρεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, μεταφέρει συνεχώς οπλικά συστήματα και ο στρατός της καθοδηγείται από αμερικανούς αξιωματικούς.
Η πραγματικότητα είναι ότι οι ΗΠΑ αντί να συμβάλλουν στην ειρήνη έχουν προσδιορίσει τον στόχο τους χρησιμοποιούν την Ουκρανία και τον αναλώσιμο Zelensky τον Ουκρανό πρόεδρο για να αποδυναμώσουν στρατιωτικά την Ρωσία.
Θέλουν οι ΗΠΑ να αποδυναμώσουν την Ρωσία στρατιωτικά και οικονομικά όπως δήλωσε ο αμερικανός υπουργός άμυνας… απροκάλυπτα.

3)Είναι εύλογο ο δυτικός κόσμος να υποστηρίζει ένα κράτος διοχετεύοντας όπλα για να συνεχιστεί ο πόλεμος αντί να δίνει μάχη για την ειρήνη;
Απάντηση
Όταν επιτίθεντο οι ΗΠΑ στην Γιουγκοσλαβία κατέστρεψαν και διαίρεσαν μια χώρα σε κρατίδια χωρίς λόγο και αιτία.
Το ίδιο συνέβη στο Ιράκ χάος προκλήθηκε και προκαλείται μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν προηγούμενο λαθών και τώρα επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος από άλλο ρόλο.
Οι ΗΠΑ είναι οι ενορχηστρωτές και η Ουκρανία το πειθήνιο όργανο.
Ο πλανήτης έπρεπε να επιδιώξει την ειρήνη και να πιέζει να τερματιστεί η σύρραξη.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι ΗΠΑ θέλουν ο πόλεμος στην Ουκρανία να συντηρηθεί για να μπορέσουν να πωλήσουν περισσότερα όπλα και περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG.

4)Οι ΗΠΑ και η Βρετανία γιατί δείχνουν τέτοιο μένος κατά της Ρωσίας;
Απάντηση
Όχι δεν είναι μόνο τα δημοσκοπικά ευρήματα στις ΗΠΑ που δείχνουν ότι ο Biden και οι δημοκρατικοί στις ΗΠΑ καταρρέουν.
Οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν σχέδια για την Ανατολική Ευρώπη, θέλουν το ΝΑΤΟ ενεργό ώστε να περιορίσουν τις σφαίρες επιρροής της Ρωσίας και της Κίνας.
Η δήλωση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ ήταν πρωτοφανής «θέλουμε να αποδυναμώσουμε την στρατιωτική ισχύει της Ρωσίας», η θέση αυτή είναι πρωτοφανής…
Φάνηκε ακόμη και στην περίπτωση της Bucha της πόλης κοντά στο Κίεβο όπου οι Ουκρανοί κατασκεύασαν και σκηνοθέτησαν ένα έγκλημα πολέμου…
Όπως αποκάλυψε και ο Guardian οι νεκροί στην Bucha ήταν αποτέλεσμα από βόμβες διασποράς με μεταλλικά βέλη, οι Ουκρανοί σκηνοθέτησαν… άφησαν νεκρούς στους δρόμους, μερικούς τους σκότωσαν στο πλαίσιο εκκαθαρίσεων, ειδικά όσους ουκρανούς συνεργάστηκαν με ρώσους και μετά το παρουσίασαν ως έγκλημα πολέμου από τις ρωσικές δυνάμεις.
Μόνο από αυτό το γεγονός αποδεικνύεται ότι η ηγεσία της Ουκρανίας υπό τον Zelensky που λειτουργεί ως μαριονέτα των ΗΠΑ… είναι αδίστακτο καθεστώς…

5)Η περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν δεν υπενθυμίζουν ότι οι ΗΠΑ έκαναν στρατηγικά λάθη διεθνώς οπότε δεν μπορούν να εμφανίζονται ως υπερασπιστές της δικαιοσύνης.
Απάντηση
Χωρίς καμία αμφιβολία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία δεν πείθουν για τις προθέσεις τους.
Σε καμία περίπτωση δεν υπερασπίζονται την Ουκρανία αλλά τα συμφέροντα της.
Η περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας και του Ιράκ έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι οι ΗΠΑ με βεβαρημένο παρελθόν δεν μπορούν να εμφανίζονται ως εγγυητές της δικαιοσύνης…

6)Τελικά η Ρωσία μπορεί να απομονωθεί όπως ελπίζει το ΝΑΤΟ και η Δύση είναι απλώς είναι μάταιο;
Απάντηση
Η Ρωσία δεν μπορεί να απομονωθεί.
Ας δώσουμε ένα παράδειγμα.
Οι θαλάσσιες εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ρωσίας αυξήθηκαν την εβδομάδα 16-22 Απριλίου.
Συνολικά 40 δεξαμενόπλοια φόρτωσαν περίπου 28 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από ρωσικούς εξαγωγικούς τερματικούς σταθμούς την εβδομάδα 16-22 Απριλίου, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων και αναφορές λιμενικών πρακτόρων.
Αυτό σημαίνει ότι η μέση θαλάσσια ροή αργού πετρελαίου ήταν 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σημειώνοντας αύξηση 25% σε σύγκριση με την εβδομάδα που έληξε στις 15 Απριλίου.
Και όλα αυτά εν μέσω διεθνών κυρώσεων….

7)Πολωνία και Βουλγαρία ανακοίνωσαν ότι δεν αποδεχθούν το μοντέλο πληρωμών συνδυασμό Ρούβλια και ευρώ για το φυσικό αέριο και η Gazprom διακόπτει την παροχή φυσικού αερίου στις 27 Απριλίου…
Σηματοδοτεί κρίση;
Απάντηση
Η Πολωνία και η Βουλγαρία αρνήθηκαν να πληρώσουν μέσω της Gazprombank σε ρούβλια και ευρώ και ήταν η αιτία να διακοπεί από 27 Απριλίου η ροή φυσικού αερίου.
Η Πολωνία εισάγει το 55% του φυσικού της αερίου από την Ρωσία.
Οι πολωνοί αναφέρουν ότι το 75% των μονάδων αποθήκευσης φυσικού αερίου είναι πλήρης και μπορούν να απεξαρτηθούν από την Ρωσία.
Μάλιστα κατηγορούν την Ρωσία ότι παραβίασε τις συμβάσεις που αφορούν τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal.
Όμως η Αυστρία έχει δηλώσει ότι έχοντας εξάρτηση 80% από το ρωσικό φυσικό αέριο θα αντιταχθεί σε οποιοδήποτε σενάριο κυρώσεων κατά του ρωσικού φυσικού αερίου από την ΕΕ.
Η Ουγγαρία έχει ήδη ξεκινήσει να πληρώνει σε ρούβλια όπως και άλλες χώρες.
p1.png

8)Είναι η Ευρώπη έτοιμη να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο και επίσης πρέπει η Ευρώπη να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο;
Απάντηση
Όχι η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη και δεν είναι τυχαίο ότι στις αναλύσεις, αναφέρεται ως ημερομηνία απεξάρτησης… το 2027.
Η Ευρώπη δεν θα απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο γιατί υπάρχουν αγωγοί που καθιστούν την μεταφορά του φυσικού αερίου την φθηνότερη λύση σε σχέση με το υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG.
Το φυσικό αέριο της Ρωσίας είναι το φθηνότερο και θα παραμείνει το φθηνότερο γιατί διοχετεύεται μέσω αγωγών, αυτό το πλεονέκτημα δεν θα το χάσει…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης