Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο της Ρωσίας… η Βρετανία – Απομονώνει την Shell από το φυσικό αέριο – Νόμιμοι στόχοι τα όπλα της Βρετανίας

Στο στόχαστρο της Ρωσίας… η Βρετανία – Απομονώνει την Shell από το φυσικό αέριο – Νόμιμοι στόχοι τα όπλα της Βρετανίας
Για τον λόγο αυτό η Shell η μεγάλη πετρελαϊκή εταιρία αποκόπτεται από το φυσικό αέριο ενώ τα μεγάλου βεληνεκούς οπλικά συστήματα της Βρετανίας που δίδονται στην Ουκρανία… θα αποτελέσουν νόμιμους στόχους για τις ρωσικές δυνάμεις…
Σχετικά Άρθρα

Η Βρετανία ακολουθεί την πιο σκληροπυρηνική πολιτική κατά της Ρωσίας και οι ρώσοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι εμφανίζει την πιο αντιρωσική στρατηγική…
Για τον λόγο αυτό η Shell η μεγάλη πετρελαϊκή εταιρία αποκόπτεται από το φυσικό αέριο ενώ τα μεγάλου βεληνεκούς οπλικά συστήματα της Βρετανίας που δίδονται στην Ουκρανία… θα αποτελέσουν νόμιμους στόχους για τις ρωσικές δυνάμεις…

Peskov: Η αδυναμία της Shell να αγοράσει φυσικό αέριο απόρροια του κόστους της αντιρρωσικής πολιτικής της Βρετανίας

Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Peskov πιστεύει ότι η αδυναμία της βρετανικής εταιρίας καυσίμων Shell να αγοράσει φυσικό αέριο από τη Ρωσική Ομοσπονδία οφείλεται στο κόστος της αντιρωσικής πολιτικής της Βρετανίας.
«Η Βρετανία θέλει να ηγείται σε οτιδήποτε είναι αντιρωσικό.
Θέλει ακόμη και να είναι μπροστά από τις ΗΠΑ!
Αυτό είναι το κόστος».
Το Ηνωμένο Βασίλειο, σε αντίθεση με τις χώρες της ΕΕ, έχει επιβάλει κυρώσεις κατά της Gazprombank και έτσι δεν επιτρέπεται να αγοράσει η βρετανική εταιρεία Shell ρωσικό φυσικό αέριο για ρούβλια.

Νωρίτερα, το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι η Shell πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει για το ρωσικό αέριο αυτόν τον μήνα, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο, σε αντίθεση με τις χώρες της ΕΕ, επέβαλε κυρώσεις κατά της Gazprombank.

Στις 31 Μαρτίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin υπέγραψε ένα διάταγμα που απαιτεί από τους αγοραστές φυσικού αερίου από μη φιλικές χώρες να ανοίγουν ειδικούς λογαριασμούς σε ρούβλια και ξένο νόμισμα στην Gazprombank για να πληρώσουν για τις προμήθειες φυσικού αερίου.
Θα μεταφέρουν κεφάλαια σε δολάρια ή ευρώ στην Gazprombank, η οποία θα τα μετατρέπει σε ρούβλια και θα τα μεταφέρει σε ειδικούς λογαριασμούς σε ρούβλια των εταιριών που αγοράζουν το ρωσικό φυσικό αέριο.

Η Ρωσία προειδοποιεί για τα βρετανικά οπλικά συστήματα

Τα βρετανικά συστήματα πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς και συστήματα κατά του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, τα οποία θα δοθούν στην Ουκρανία, θα γίνουν νόμιμοι στόχοι των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εάν εισέλθουν στην Ουκρανία.
Αυτό ανακοίνωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο, Andrey Kelin.
«Οποιαδήποτε προμήθεια όπλων είναι αποσταθεροποιητική, ειδικά εκείνα για τα οποία μίλησε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας. Επιδεινώνουν την κατάσταση, την κάνουν ακόμη πιο αιματηρή. Αυτά, προφανώς, είναι νέα, αρκετά υψηλής ακρίβειας όπλα. Φυσικά, θα είναι νόμιμοι στόχοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας εάν περάσουν τα ουκρανικά σύνορα».

Ο Kelin επέστησε επίσης την προσοχή στη μεροληπτική αντίληψη για την πορεία των εχθροπραξιών στην Ουκρανία από το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Έχω την αίσθηση ότι η Βρετανία, διαμορφώνει άποψη για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία στρατιωτικά από τις εκθέσεις του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας και της ουκρανικής ηγεσίας.
Αν παρατηρήστετε τους χάρτες που δημοσιεύονται τώρα εδώ σε εφημερίδες και περιοδικά εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι το τάγμα του Azov πρόκειται να απελευθερώσει τη Μαριούπολη, ότι στην περιοχή του Luhansk στο Donbass οι δυνάμεις της λαϊκής πολιτοφυλακής δεν έχουν προχωρήσει πουθενά και παραμένουν ακίνητες».

Ενέργειες κλιμάκωσης

Ο Kelin εξέφρασε επίσης την άποψη ότι οι ενέργειες της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με τα γεγονότα στην Ουκρανία αποσκοπούν στην περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.
Οι βρετανικές αρχές δημιουργούν μια εικόνα όπως, προφανώς, τη βλέπουν από το καταφύγιο του Ουκρανού Προέδρου Zelensky.
Και βάσει αυτών των θέσεων, λαμβάνονται αποφάσεις, γίνονται δηλώσεις που, γενικά, έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα.
Έτσι χορηγούν οι Βρετανοί περισσότερα όπλα στην Ουκρανία και όλα αυτά θα οδηγήσουν στην ματαίωση των διαπραγματεύσεων».
«Αυτή είναι μια στάση στρουθοκαμήλου, αυτή είναι μια προσπάθεια να κρύψει κανείς το κεφάλι του στην άμμο από ανικανότητα και τυφλή οργή.
Αυτές οι λανθασμένες αποφάσεις είναι πολύ επικίνδυνες, επειδή στοχεύουν στη συνέχιση της σύγκρουσης, στην απροθυμία να εργαστούν υπέρ μιας διευθέτησης.
Μαρτυρούν την επιθυμία να βλάψουν την Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο.
Οι Δυτικοί, πρώτα από όλα, οι Αγγλοσάξονες, παρασύρουν τους Ουκρανούς διαπραγματευτές, να μην προχωρήσουν σε συμφωνία με την Ρωσία

Ο Ρώσος πρέσβης σημείωσε ότι οι ουκρανικές αρχές είχαν όντως μεταβιβάσει τον έλεγχο της κατάστασης στους δυτικούς εταίρους τους.
«Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία σημείωσε ότι η ουκρανική ηγεσία δεν θέλει να λάβει καμία πολιτική απόφαση μόνη της, θα ήθελε να ληφθούν όλες αυτές οι αποφάσεις για αυτήν, ειδικά από τους Αμερικανούς».
Ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε ότι «οι αποφάσεις και οι ιδέες που εκφράζονται, ιδίως, από τη βρετανική ηγεσία, στοχεύουν στην επιδείνωση της κατάστασης, στην περαιτέρω κλιμάκωση».

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης για τα τάγματα Azov

Ο Ρώσος πρέσβης επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι ο βρετανικός Τύπος, όταν περιγράφει τα γεγονότα στην Ουκρανία, προτιμά να μην παρατηρεί τα εγκλήματα στα οποία έχει προβεί το εθνικό τάγμα του Azov.
Ενώ αρχικά είχαν αναφέρει ότι το τάγμα του Azov ήταν κάτι κακό, ότι ήταν φασίστες.
Αλλά σύντομα άλλαξαν άποψη και εμφάνιζαν το τάγμα Azov ως πραγματικούς πατριώτες της Ουκρανίας, ότι πολεμούσαν για την Ουκρανία.
Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζεται στον λαό της Βρετανίας, δεν γνωρίζουν για τις φρικαλεότητες και τα εγκλήματα που διέπραξε το τάγμα Azov στη Μαριούπολη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης