Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz και Macron ζητούν από την Κίνα να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Σύνοδος Ε.Ε. με Κίνα την 1η Απριλίου

Scholz και Macron ζητούν από την Κίνα να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Σύνοδος Ε.Ε. με Κίνα την 1η Απριλίου
"Πυρά" και από τον Valdi Dombrovskis που είπε ότι η στάση της Κίνας δεν είναι ξεκάθαρη
Σχετικά Άρθρα

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι απηύθυνε «έντονη» έκκληση στον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
«Είχα μια συνομιλία με τον Κινέζο πρόεδρο για αυτό το θέμα και στη συνέχεια μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, στην οποία υποστηρίξαμε πολύ έντονα ότι η Κίνα πρέπει καταδικάσει την εισβολή στην Ουκρανία», είπε ο Scholz σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο των G7 στις Βρυξέλλες.
Πρόσθεσε ότι ο ίδιος και ο Macron «παρουσίασαν τη θέση τους για αυτό το θέμα» στον Κινέζο ηγέτη.
Ο επικεφαλής εμπορίου της Ε.Ε., Valdi Dombrovskis, με αφορμή την επερχόμενη σύνοδο κορυφής ΕΕ - Κίνας την 1η Απριλίου, είπε ότι «η θέση της Κίνας είναι αρκετά διφορούμενη ως προς αυτό.
Μερικές φορές φαίνεται να ευθυγραμμίζονται με τη Ρωσία, μερικές φορές κρατά κάποια απόσταση».
Ο Dombrovskis είπε επίσης ότι «είναι σημαντικό να το συζητήσουμε αυτό με την Κίνα και να βεβαιωθούμε ότι δεν υποστηρίζουν τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία».
«Επομένως, από την άποψή μου, η χρονική στιγμή της συνόδου κορυφής είναι πολύ καλή, μας επιτρέπει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση και ελπίζουμε να καταλήξουμε σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης