Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan (Τουρκία): Ρωσία και Ουκρανία συμφωνούν σε τεχνικά ζητήματα, διαφωνούν στο εδαφικό

Erdogan (Τουρκία): Ρωσία και Ουκρανία συμφωνούν σε τεχνικά ζητήματα, διαφωνούν στο εδαφικό

Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε εξάλλου από τους συμμάχους του στο NATO να σταματήσουν κάθε εμπάργκο σε πωλήσεις αμυντικού υλικού στην Τουρκία, η οποία έχει πληγεί από αμερικανικές κυρώσεις από το 2020, λόγω της αγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400 στην οποία πρόεβη

Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Tayip Erdogan δήλωσε ότι ενώ Μόσχα και Κίεβο συμφωνούν σε σειρά τεχνικών ζητημάτων στις μεταξύ τους ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, συνεχίζουν να έχουν αποκλίνουσες θέσεις για εδαφικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το καθεστώς της Κριμαίας.
Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου από τις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε για τη σύνοδο του NATO, ο κ. Erdogan τόνισε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τη συμμαχία δεν πρέπει να γίνουν αντιληπτές ως απειλή για τη Ρωσία ή για οποιαδήποτε τρίτη χώρα, αλλά πρέπει να γίνουν κατανοητές ως «μέτρα αποτροπής».
Η Τουρκία, χώρα-μέλος του NATO, διατηρεί θαλάσσια σύνορα στη Μαύρη Θάλασσα τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία, καθώς και καλές σχέσεις και με τις δύο χώρες, οπότε έχει προσφερθεί να μεσολαβήσει για μια διπλωματική λύση ώστε να λήξει ο πόλεμος μεταξύ τους, είπε.
Βασικός στόχος της Άγκυρας, σύμφωνα με τον κ. Erdogan, είναι οι ομόλογοί του της Ρωσίας και της Ουκρανίας, Vladimir Putin και Volodymyr Zelensky, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να διαπραγματευτούν απευθείας.
Ο Tayip Erdogan ζήτησε εξάλλου από τους συμμάχους του στο NATO να σταματήσουν κάθε εμπάργκο σε πωλήσεις αμυντικού υλικού στην Τουρκία, η οποία έχει πληγεί από αμερικανικές κυρώσεις από το 2020, λόγω της αγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400 από την Άγκυρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης