Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θρίλερ για γερά νεύρα το Ουκρανικό - Απειλές Ρωσίας για σύγκρουση με ΝΑΤΟ και πυρηνικό όλεθρο - Στην εξίσωση και η Κίνα

Θρίλερ για γερά νεύρα το Ουκρανικό - Απειλές Ρωσίας για σύγκρουση με ΝΑΤΟ και πυρηνικό όλεθρο - Στην εξίσωση και η Κίνα
Οι ΗΠΑ καταδικάζουν το γεγονός ότι η Ρωσία δεν αποκλείει τη χρήση πυρηνικών όπλων
Σχετικά Άρθρα
Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στην Ουκρανία, 28 ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής. Η Ρωσία έχει κλιμακώσει τη ρητορική της, συντηρώντας τη συζήτηση περί «πυρηνικού ολέθρου» και εκτοξεύοντας σαφείς αιχμές κατά των ΗΠΑ αλλά και του ίδιου του Joe Biden.
Μάλιστα, η Μόσχα βάζει στην «εξίσωση» και την Κίνα με τον Dmitry Medvedev (πρώην πρόεδρο της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας) να επισημαίνει ότι επόμενος στόχος των Αμερικάνων είναι η αποδυνάμωση της Κίνας, γεγονός που με τη σειρά του θα οδηγήσει σε μια παγκόσμια κρίση και σε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα. Ο ίδιος δεν διστάζει να σχολιάσει και την ηλικία του Αμερικανού προέδρου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Έχετε ήδη ζήσει τη ζωή σας, δεν μπορείτε να φοβάστε, επειδή στα 80 σου τίποτα δεν είναι ιδιαίτερα τρομακτικό».
Στο ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων είχε αναφερθεί μία ημέρα πριν και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τονίζοντας ότι εάν υπάρχει υπαρξιακή απειλή για τη χώρα μας, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα.
Την ίδια στιγμή, σαφές μήνυμα για τις συνέπειες αποστολής ειρηνευτικής δύναμης από την Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής στην Ουκρανία, απηύθυνε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, προειδοποιώντας για απευθείας σύγκρουση της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ.
Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ καταδικάζουν το γεγονός ότι ο Peskov δεν καταδίκασε τη χρήση πυρηνικών όπλων, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, John Kirby, να κάνει λόγο για επικίνδυνα σχόλια, ενώ η Γερμανία απέκλεισε για ακόμα μία φορά το ενδεχόμενο για απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Ουκρανία (αίτημα του προέδρου Volodymyr Zelensky) αλλά και το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΝΑΤΟ στον πόλεμο. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, έχει προειδοποιήσει ότι η δημιουργία no fly zone πάνω από την Ουκρανία, θα οδηγήσει σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ολομέτωπη επίθεση Medvedev σε ΗΠΑ

Πιο αναλυτικά, ο Dmitry Medvedev σε ανάρτηση του στο Telegram προχωρά σε ολομέτωπη επίθεση κατά των ΗΠΑ. «Οι ΗΠΑ διεξάγουν συνεχώς παράλογους πολέμους, συνήθως μακριά από το έδαφος τους.
Χωρίς κανόνες και χωρίς να υπολογίζουν τι αυτοί σημαίνουν για τη διεθνή κοινότητα.
Με το δικαίωμα να εγκαταλείπουν τα πάντα και τους πάντες, αφήνοντας πίσω τους αίμα, ερείπια, πολιτική και οικονομική καταστροφή» είπε ο Medvedev, αναφέροντας ως παράδειγμα τους πολέμους στην Κορέα, στο Βιετνάμ, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι «επόμενος στόχος των ΗΠΑ θα είναι η πλήρης αποδυνάμωση της Κίνας.
Και τότε θα απομένουν ελάχιστα βήματα από το ξέσπασμα μιας σοβαρής παγκόσμιας κρίσης, με κατάρρευση της ενέργειας και των τροφίμων, με αποτυχία όλων των συλλογικών συστημάτων ασφαλείας και σύντομα μιας τεράστιας πυρηνικής έκρηξης που θα οδηγήσει σε μια νέα παγκόσμια μοναδικότητα, σε έναν κόσμο που θα ζει κάτω από το έδαφος».

Η προειδοποίηση Lavrov για απευθείας σύγκρουση με ΝΑΤΟ

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, απηύθυνε σαφή προειδοποίηση πως αποστολή ειρηνευτικής δύναμης από την Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια απευθείας σύγκρουση της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ.
Ο ίδιος έκανε λόγο και ευθύνες της Δύσης όσον αφορά τη ρωσική «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία. «Λένε: Στις 24 Φεβρουαρίου η Ουκρανία εισέβαλε. Πρόκειται για ένα λογοπαίγνιο, στο οποίο η Δύση φημίζεται. Χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο για να "κόψουν" μη βολικές περιόδους της ιστορίας, ακόμα και της πιο πρόσφατης ιστορίας.
Η Δύση "ακυρώνει" ότι έγινε πριν το δημοψήφισμα της Κριμαίας και που τους εκθέτει.
Όταν όλα αυτά τα χρόνια μιλούσαμε με τους Δυτικούς συναδέλφους μας και τους κατηγορούσαμε ότι επέτρεψαν ένα αιματηρό πραξικόπημα στην Ουκρανία που ήταν αντίθετο με όλες τις ευρωπαϊκές αξίες, μας έλεγαν: "Προσαρτήσατε την Κριμαία".
Το τι συνέβη πριν το δημοψήφισμα το ακυρώνουν, αυτή την κουλτούρα έχουν.
Ακυρώνουν ιδεολογικά και στη λογική τους ό,τι τους εκθέτει» αναφέρει ο Lavrov.

Κρεμλίνο: Θα ήταν «δύσκολο να διορθωθούν» οι συνέπειες από μια αντιπαράθεση Ρωσίας-ΝΑΤΟ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, προειδοποιώντας πως «οποιαδήποτε πιθανή επαφή ανάμεσα στον ρωσικό στρατό και τις δυνάμεις του NATO θα μπορούσε να έχει βαριές συνέπειες», μετά τη δήλωση την περασμένη εβδομάδα της Πολωνίας ότι θα πρέπει να αποσταλεί ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία.
Ειδικότερα, ο Peskov δήλωσε ότι η ιδέα της Πολωνίας είναι απερίσκεπτη και εξαιρετικά επικίνδυνη. «Οποιαδήποτε πιθανή αντιπαράθεση ανάμεσα στα στρατεύματά μας και τις δυνάμεις του NATO θα μπορούσε να έχει σαφείς συνέπειες που θα ήταν δύσκολο να διορθωθούν», δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Επίσης, το Κρεμλίνο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ασκούν πιέσεις σε άλλες χώρες όσον αφορά την συμμετοχή της Ρωσίας στην Ομάδα των Είκοσι (G20), αλλά σημείωσε ότι ορισμένες δυνάμεις εμμένουν στις κυρίαρχες απόψεις τους.
Οι ΗΠΑ και οι δυτικοί τους σύμμαχοι αξιολογούν αν η Ρωσία θα πρέπει να παραμείνει στους κόλπους της G20, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις πηγών στο Reuters.

Ο Peskov για το δόγμα εσωτερικής ασφάλειας της Ρωσίας

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο, Dmitry Peskov, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων, παραπέμποντας στο δόγμα εσωτερικής ασφάλειας στη Ρωσία.
«Έχουμε ένα δόγμα εσωτερικής ασφάλειας, είναι δημόσιο, μπορείτε να διαβάσετε εκεί όλους τους λόγους για τη χρήση πυρηνικών όπλων. Εφόσον πρόκειται για υπαρξιακή απειλή για τη χώρα μας, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με το δόγμα μας. Δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι πέραν αυτών που αναφέρονται στο κείμενο αυτό», είπε μιλώντας στο CNNi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης