Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Scholz αποκλείει την απαγόρευση πτήσεων στην Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ δεν συμμετέχει στον πόλεμο

O Scholz αποκλείει την απαγόρευση πτήσεων στην Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ δεν συμμετέχει στον πόλεμο
Ο Γερμανός καγκελάριος υπογράμμισε ότι ο πόλεμος του Putin δεν καταστρέφει μόνο την Ουκρανία αλλά και το μέλλον της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα

Το ενδεχόμενο απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία (τη λεγόμενη no fly zone) απέκλεισε εκ νέου ο Γερμανός καγκελάριος, Olaf Scholz, διαμηνύοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν θα λάβει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο.
Όπως επεσήμανε μιλώντας σε Γερμανούς βουλευτές τόνισε ότι η Γερμανία δεν θα στηρίξει τη no fly zone (κάτι για το οποίο πιέζει η Ουκρανία) ή την αποστολή στρατευμάτων για να παρέμβουν στον πόλεμο.
«Το ΝΑΤΟ δεν θα συμμετέχει στον πόλεμο. Είμαστε σε συμφωνία με τον Ευρωπαίους συμμάχους μας και τις ΗΠΑ» υπογράμμισε.
Παράλληλα, ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε ότι η Ουκρανία μπορεί να βασίζεται στη βοήθεια της Γερμανίας, τονίζοντας ότι έχει ήδη σταλεί οικονομική και στρατιωτική βοήθεια. Επίσης αναφέρθηκε στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας αλλά και στην υποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών προσφύγων.
Τέλος, ο Scholz επεσήμανε ότι η Γερμανία δεν θα στηρίξει το εμπάργκο σε ρωσικό πετρέλαιο, άνθρακα και φυσικό φυσικού αερίου, αλλά επιδιώκει να απογαλακτιστεί από αυτές τις εισαγωγές αναζητώντας άλλους προμηθευτές και εντείνοντας τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης