Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αξιωματούχοι ΕΕ: Μειοψηφία οι χώρες που πιέζουν για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - Αποκλείεται να επιβληθεί άμεσα

Αξιωματούχοι ΕΕ: Μειοψηφία οι χώρες που πιέζουν για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - Αποκλείεται να επιβληθεί άμεσα

Η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής πιέζουν για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Σχετικά Άρθρα

Το ενδεχόμενο επιβολής εμπάρκο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ρωσικό πετρέλαιο λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, αποκλείουν αξιωματούχοι της ΕΕ.
«Μόνο μια μειοψηφία χωρών επιθυμούν το εμπάρκο στο ρωσικό πετρέλαιο» δήλωσε στο CNBC αξιωματούχος της ΕΕ.
«Οι συζητήσεις συνεχίζονται αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για απόφαση αυτή την εβδομάδα, εκτός εάν ο (Ρώσος πρόεδρος Vladimir) Putin κάνει κάτι τελείως εξωφρενικό» δήλωσε ένας δεύτερος αξιωματούχος.
Σημειώνεται ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα συνεδριάσουν στις 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες για να συντονίσουν την απάντηση τους στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μάλιστα, στη Σύνοδο Κορυφής θα συμμετέχει και ο Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden.
Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά οι διεθνείς σύμμαχοι αρνήθηκαν μέχρι στιγμής να το κάνουν λόγω της εξάρτησής τους από τη ρωσική ενέργεια. Το 2020, οι ρωσικές εισαγωγές πετρελαίου αντιπροσώπευαν περίπου το 25% των αγορών πετρελαίου της ΕΕ, σύμφωνα με τη Eurostat.
Ενώ η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του περιορισμού των αγορών ρωσικού πετρελαίου, άλλες χώρες -όπως Γερμανία και η Ουγγαρία- ανησυχούν για την αντίδραση των τιμών.

Η απειλή των χημικών όπλων

Πρόσφατα, οι ΗΠΑ τόνισαν το ενδεχόμενο η Ρωσία να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία. Αυτό συνέβη αφού η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία για λειτουργία εργαστηρίων χημικών και βιολογικών όπλων με την υποστήριξη των ΗΠΑ. πρόσχημα για τη χρήση των δικών της χημικών όπλων κατά της Ουκρανίας.
Ερωτηθείς για το πως θα αντιδρούσαν οι ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση χρήσης χημικών όπλων, ο πρώτος αξιωματούχος της ΕΕ είπε: «Τότε τίποτα δεν θα ήταν εκτός τραπεζιού».
«Εάν η Ρωσία αρχίσει να χρησιμοποιεί χημικά όπλα, θα βρισκόμασταν σε διαφορετική κατάσταση», είπε ο ίδιος αξιωματούχος, προτείνοντας ότι η απαγόρευση του πετρελαίου θα μπορούσε να είναι μία από τις επιλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης