Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει έναν πυρηνικό πόλεμο - Προς ενίσχυση των δυνάμεων στα ανατολικά

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει έναν πυρηνικό πόλεμο - Προς ενίσχυση των δυνάμεων στα ανατολικά
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα ένταξης της Ουκρανίας στη Συμμαχία
Σχετικά Άρθρα
Αυστηρή προειδοποίηση ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν πρέπει να εξελιχθεί σε πυρηνική αντιπαράθεση μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.

«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη και ανεύθυνη πυρηνική ρητορική» δήλωσε και πρόσθεσε «αλλά ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την ετοιμότητά μας να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τους συμμάχους μας απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή ανά πάσα στιγμή».
«Η Ρωσία πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί ποτέ να κερδίσει έναν πυρηνικό πόλεμο», δήλωσε την παραμονή της συνόδου κορυφής των ηγετών της στρατιωτικής συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Εκτός ατζέντας η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Την ίδια στιγμή, ο Stoltenberg απέκλεισε το ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
«Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν βρίσκεται στην ατζέντα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, τη στιγμή που η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βρίσκεται στην 28η ημέρα.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία. «Το ΝΑΤΟ δεν θα γίνει μέρος της σύγκρουσης. Θα στηρίξουμε την Ουκρανία σε επίπεδο αυτοάμυνας. Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στην Ουκρανία» είπε χαρακτηριστικά.

Ενίσχυση των δυνάμεων στα ανατολικά της Συμμαχίας

Την ίδια στιγμή, ο Stoltenberg δήλωσε ότι πιθανόν το ΝΑΤΟ να ενισχύσει τα στρατεύματα κατά μήκος της ανατολικής πλευράς της Συμμαχίας, αναπτύσσοντας τέσσερις νέες ομάδες μάχης σε Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Σλοβακία.
«Αναμένω πως οι ηγέτες θα συμφωνήσουν στην ενίσχυση της θέσης του ΝΑΤΟ σε όλους τους τομείς, με μεγάλες ενισχύσεις στην ανατολική πλευρά της Συμμαχίας στην ξηρά, τον αέρα και τη θάλασσα», είπε ο Stoltenberg, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενόψει της αυριανής (24/3/2022) Συνόδου που θα εστιάζει στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Όπως είπε ο ίδιος, η ουκρανική κρίση έχει δείξει πως το ΝΑΤΟ πρέπει να επαναπροσδιορίσει την αποτρεπτική και αμυντική του δύναμη σε πιο μακροπρόθεσμο στάδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης