Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία προειδοποιεί τα όπλα του ΝΑΤΟ θα είναι «νόμιμοι στόχοι» - Zelensky (Ουκρανία): Μάχη μέχρι θανάτου εάν επιτεθούν στο Κίεβο

Η Ρωσία προειδοποιεί τα όπλα του ΝΑΤΟ θα είναι «νόμιμοι στόχοι» - Zelensky (Ουκρανία): Μάχη μέχρι θανάτου εάν επιτεθούν στο Κίεβο
Η Ρωσία απειλεί να επιτεθεί στις αποστολές όπλων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία: Τι θεωρεί «Νόμιμους στόχους»
Σχετικά Άρθρα

Αν και οι μάχες γύρω από το Κίεβο μαίνονται με σφοδρότητα, όπως και δυτικά της Ουκρανίας, που αποδεικνύει ότι η Ρωσία σχεδιάζει να καταλάβει όλη την χώρα… οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι λειτούργησαν… εξέλιξη που αποδεικνύει ότι κάτι αρχίζει να λειτουργεί στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας.
Ωστόσο ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανέφερε ότι θα δώσουν μάχη μέχρι θανάτου εάν επιτεθούν οι ρωσικές δυνάμεις στο Κίεβο.

Εν τω μεταξύ η Ρωσία προειδοποίησε ότι τα όπλα του ΝΑΤΟ που χορηγούνται δωρεάν ή επί πιστώσει αργότερα θα είναι νόμιμοι στόχοι για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Zelensky: Οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι λειτουργούν - Μάχη μέχρι θανάτου εάν επιτεθούν στο Κίεβο 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ισχυρίζεται ότι όλοι οι συμφωνημένοι ανθρωπιστικοί διάδρομοι από διάφορες περιοχές στη χώρα λειτούργησαν στις 12 Μαρτίου καθώς 12.729 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ενώ για τις επιθέσεις που δέχεται το Κίεβο, τόνισε ότι θα δοθεί μάχη μέχρι θανάτου.
«Όλοι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι που συμφωνήθηκαν λειτούργησαν, 12.729 άνθρωποι απομακρύνθηκαν ενώ το ανθρωπιστικό φορτίο για τη Μαριούπολη θα παραδοθεί στις 13 Μαρτίου.
Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης - υπουργός για την επανένταξη των εδαφών της Ουκρανίας Irina Vereshchuk είπε ότι εννέα από τους 14 ανθρωπιστικούς διαδρόμους λειτουργούσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Νωρίτερα, ο γενικός συνταγματάρχης Μ. Mizintsev, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου της Ρωσικής Άμυνας , δήλωσε ότι άνοιξαν 11 ανθρωπιστικοί διάδρομοι, εκ των οποίων οι 10 προτάθηκαν από τη ρωσική και ένας από την ουκρανική πλευρά. Σύμφωνα με τον Mizintsev, η Ρωσία, χωρίς τη συμμετοχή της Ουκρανίας, εκκένωσε περίπου 10 χιλιάδες ανθρώπους από επικίνδυνες ζώνες σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των LPR και DPR.

Χρειάζεται η Ουκρανία οικονομική στήριξη

Η Ουκρανία χρειάζεται οικονομική στήριξη υπό τις σημερινές συνθήκες, καθώς τα έσοδα του προϋπολογισμού έχουν καταρρεύσει, αλλά οι δαπάνες, ειδικά οι δαπάνες για ανθρωπιστικούς και στρατιωτικούς σκοπούς, έχουν αυξηθεί, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
«Μας ενδιαφέρει να αναπληρώσουμε τον προϋπολογισμό μας. Αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, επειδή η πλειονότητα των επιχειρήσεων αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί και ο ιδιωτικός τομέας δεν λειτουργεί για διάφορους λόγους» δήλωσε ο Zelensky.
Ένας αριθμός κλάδων, για παράδειγμα πληροφορικής, καθώς και αρκετές στρατηγικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να λειτουργούν και ο προϋπολογισμός λαμβάνει κάποια έσοδα, αλλά «χρειαζόμαστε σίγουρα χρήματα».
«Τόσο η Ευρώπη όσο και οι ΗΠΑ βοηθούν, διαθέτουν χρήματα», είπε ο πρόεδρος.
Την ίδια στιγμή, ο Zelensky δεν μπορούσε να πει πόσα ακριβώς χρήματα χρειάζονται για την αποκατάσταση της οικονομίας.
«Δεν έχω χρόνο και η κυβέρνηση δεν έχει χρόνο να υπολογίσει πόσο κοστίζει και πώς θα τελειώσει όλο αυτό».
Κάποια από τη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής βοήθειας, που παρέχεται στην Ουκρανία δεν είναι δωρεάν, θα την πληρώσει η Ουκρανία αργότερα, αναφερόμενος σε κάποια οπλικά συστήματα

Η Ρωσία απειλεί να επιτεθεί στις αποστολές όπλων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία: Τι θεωρεί «Νόμιμους στόχους»

Θέτοντας το υπόβαθρο για μια πιθανή μεγάλη κλιμάκωση με τις δυνάμεις της Δύσης και του ΝΑΤΟ, η Ρωσία προειδοποίησε ότι ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος να στοχεύσει δυτικές αποστολές όπλων που συνεχίζουν να εισρέουν στην Ουκρανία.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι οι ΗΠΑ έχουν ενημερωθεί τις τελευταίες ημέρες για τις προθέσεις της Ρωσίας.
Η Ρωσία θα δει τις νηοπομπές προμήθειας όπλων που εισέρχονται στην Ουκρανία ως «νόμιμους στόχους».
«Προειδοποιήσαμε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η ενορχηστρωμένη μεταφορά όπλων από πολλές χώρες δεν είναι απλώς μια επικίνδυνη κίνηση, είναι μια κίνηση που μετατρέπει αυτές τις μεταφορές σε νόμιμους στόχους»

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει επισήμως προειδοποιήσει «για τις συνέπειες της αλόγιστης μεταφοράς στην Ουκρανία όπλων όπως φορητά συστήματα αεράμυνας, αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα και ούτω καθεξής».
Πρόσθεσε ότι από τη σκοπιά της Ρωσίας, η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει λάβει σοβαρά υπόψη αυτές τις προειδοποιήσεις.

Εβδομάδες πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο είχε αναρτήσει στο Twitter φωτογραφίες κάθε φορά που έφτανε μια μεγάλη αποστολή όπλων.
Οι ΗΠΑ εξουσιοδοτούσαν τους συμμάχους της Βαλτικής για τη μεταφορά αντιαρματικών πυραύλων Javelin για τον εφοδιασμό των ουκρανικών δυνάμεων.
Ταυτόχρονα, το Ηνωμένο Βασίλειο είχε στείλει πολλές φορές φορτία πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων.
Πιστεύεται επίσης ότι οι προμήθειες αντιαεροπορικών πυραύλων Stinger αυξάνονται.
Η νέα προειδοποίηση της Ρωσίας πραγματοποιείται επίσης μετά το φιάσκο των MiG-29 μεταξύ ΗΠΑ και Πολωνίας.
Η Πολωνία είχε προσφερθεί να δώσει όλα τα MiG της στις ΗΠΑ, ώστε να μπορέσουν να πετάξουν στην Ουκρανία από την αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία.

Απώλειες για τις ρωσικές δυνάμεις

Πρόσφατα βίντεο από το πεδίο μάχης έδειξαν ότι σε πολλές περιπτώσεις εισβολής ρωσικών τανκς και τεθωρακισμένων οχημάτων αυτά καταστράφηκαν από Javelin τους οποίους η Ουκρανία έχει προμηθευτεί από την Δύση.
Οι ΗΠΑ προμηθεύουν στην πραγματικότητα τον στρατό της Ουκρανίας με πυραύλους Javelin εδώ και πολλά χρόνια , και αυτό περιλαμβάνει επίσης την εκπαίδευση των Ουκρανικών δυνάμεων για το πώς να τους χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά.
Είναι προφανές ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία από την Δύση θα γίνονται με μεγάλη μυστικότητα μετά τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης