Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Μάχη μέχρι θανάτου αν οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθήσουν να καταλάβουν το Κίεβο

Zelensky: Μάχη μέχρι θανάτου αν οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθήσουν να καταλάβουν το Κίεβο

Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί

Αντιμέτωπες με μια μάχη μέχρι θανάτου θα βρεθούν οι ρωσικές δυνάμεις, εάν προσπαθήσουν να καταλάβουν το Κίεβο, προειδοποίησε ο Ουκρανός πρόεδρος V. Zelensky.
«Αν αποφασίσουν να ισοπεδώσουν βομβαρδίζοντας και απλώς να σβήσουν την ιστορία αυτής της περιοχής ... και να καταστρέψουν όλους εμάς, τότε θα μπουν στο Κίεβο. Αν αυτός είναι ο στόχος τους, ας έρθουν, όμως θα πρέπει να τα καταφέρουν μόνοι τους να ζήσουν σ' αυτή τη γη», δήλωσε o Zelensky στις 12/3, ο οποίος σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του, τη δεύτερη της χθεσινής ημέρας, τόνισε πως «εξακολουθούμε να πρέπει να κρατήσουμε. Εξακολουθούμε να πρέπει να πολεμήσουμε», αναφέροντας μάλιστα ότι έχουν σκοτωθεί περίπου 1.300 ουκρανοί στρατιώτες και καλώντας τη Δύση να εμπλακεί περισσότερο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Όπως σημείωσε, μερικές μικρές πόλεις δεν υφίστανται πλέον κατά την τρίτη εβδομάδα των ρωσικών επιθέσεων, τη μεγαλύτερη εισβολή σε ευρωπαϊκή χώρα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Και ενώ οι ρωσικοί βομβαρδισμοί έχουν παγιδεύσει χιλιάδες ανθρώπους σε πολιορκημένες πόλεις και 2,5 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν διαφύγει σε γειτονικές χώρες, το πρωί της Κυριακής 13/3 ήχησαν στο Κίεβο σειρήνες αεροπορικού συναγερμού , εκρήξεις σημειώθηκαν στο Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε εναντίον ουκρανικής στρατιωτικής βάσης στο Γιαβορίβ κοντά στα πολωνικά σύνορα, ενώ ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τη Λαύρα του Σβιατογίρσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 12/3 η Ουκρανία τις ρωσικές δυνάμεις ότι σκότωσαν επτά αμάχους σε επίθεση εναντίον γυναικών και παιδιών που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τις μάχες κοντά στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης